notitieboekje

De 5 leukste ideeën om jouw notitieboekje te vullen

Heb jij, net als ik, een enorme verzameling notitieboekjes liggen die je eigenlijk niet gebruikt? Ontbreekt het je aan inspiratie voor deze boekjes? Dan help ik je graag op weg. Ik ben gek op notitieboekjes, agenda’s en trackers en ik heb op elk willekeurig moment wel 5 boekjes waar ik in aan het knutselen, schrijven en tekenen ben. In dit artikel deel ik de leukste ideeën om jouw notitieboekje mee te vullen.

Agenda

agenda

De meest praktische manier om een notitieboekje te gebruiken is uiteraard als agenda. Hiervoor kun je een boekje gebruiken met datering, maar dit is niet eens echt nodig. Een blanco boek biedt boordevol mogelijkheden om jouw agenda in te richten zoals jij het graag ziet. Ik vind bijvoorbeeld de meeste agenda’s veel te restrictief en de ruimte per dag te beperkt. Liever bepaal ik zelf hoeveel ruimte in nodig heb per dag. Bovendien gebruik ik mijn agenda ook als tracker voor dagelijkse gewoonten. In jouw notitieboekje kun je daar volop ruimte voor reserveren.

Dagboek

notitieboekje

Een notitieboek is natuurlijk ook ideaal als dagboek. Hier kun je al jouw gedachten, wensen en frustraties in kwijt. Veel mensen houden dagelijks een dagboek bij en het mooie hiervan is dat er totaal geen regels zijn. Je kunt jouw dagboek gebruiken zoals jij het wilt. Vroeger schreef ik dagboeken vol met tekst, tegenwoordig heb ik daar de rust niet voor. Ik ben nu dagelijks aan het knutselen in mijn dagboek en creëer zo een kort overzicht van de activiteiten van de dag in combinatie met leuke stickers, papiertjes, foto’s en quotes. Leef je uit en laat je creativiteit de vrije loop.

Craft journal

notitieboekje

Of je nu graag tekent, knipt, plakt, stickert of collages maakt: een craft journal is het ideale medium voor jouw creatieve uitspattingen. In dit schriftje kun je al jouw projecten kwijt en op elk onbewaakt ogenblik kun je verder werken aan jouw craft. Het mooie aan notitieboekjes is bovendien dat je eindeloos veel variatie hebt in afmetingen. Zo kun je altijd een boekje kiezen dat past bij jouw wensen.

List of 100

notitieboekje

In Amerika zijn veel journallers gek op the List of 100. Dit concept is bedacht om de creativiteit te stimuleren en het onderbewuste te prikkelen. Als je een boekje begint met Lists of 100 heb je eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt de ene lijst na de andere lijst opstellen met 100 items. Een overzicht van 100 films die je nog wilt zien, 100 date ideetjes met jouw partner, 100 dingen die je leuk vindt aan jezelf, 100 plaatsen in de wereld die je nog wilt bezoeken of 100 maaltijden die je heerlijk vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar laat je vooral inspireren door deze ideeën van Listography.

Tuinierdagboek

agenda

Ben jij een fervente tuinder? Dan is het een heel goed idee of een tuinierdagboek bij te houden. In dit boekje kun je alles opschrijven over de gewassen die je teelt, de bloemen die je hebt geplant en gezaaid, de roulatie van de bedden en de do’s en don’ts van het tuinieren. Je hebt complete vrijheid in de opzet, maar als je wel wat inspiratie kunt gebruiken, kan ik de dagboeken van Mme Zsazsa van harte aanbevelen. Zij is te volgen op Instagram en deelt volop tips voor het tuinieren en inkijkjes in haar tuindagboeken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Moleskine. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *