koffers

10x wat te doen met oude koffers

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om oude koffers op een creatieve manier te hergebruiken.

#1 Bijzettafel

Dit bijzettafeltje is ontzettend leuk en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Bovendien geeft het je ook nog eens extra opbergruimte in huis. Het idee is afkomstig van A Diamond in the Stuff.

#2 Poppenhuis

Ik vind dit poppenhuisje zo ontzettend leuk! Je kunt het uiteraard van elk type koffer maken. De DIY is te vinden op The Craft Patch Blog.

#3 Picknickset

Met een beetje handigheid tover je een oude koffer ook in een handomdraai om in een sfeervolle picknickset. Ideaal voor achterin de auto voor onverwachte picknicks onderweg! Op Studio M22 vind je een DIY om een koffer een goede make-over te geven.

#4 Bureautje

Hoe ontzettend leuk is dit vintage bureautje?! Je zult er wel flink handig voor moeten zijn, maar dan heb je ook wel een uniek item voor in huis! Op Destinations Vintage vind je een uitgebreide DIY.

#5 Kast

Als je een collectie oude koffers hebt, kun je er ook een heel bijzondere kast van maken. Op Pinterest vind je tal van ideetjes, maar gebruik vooral wat je hebt!

#6 Wandplanken

Deze DIY is ideaal voor koffers die al flink geleefd hebben. Je hebt namelijk alleen de voor- of achterkant van de koffer nodig. Daarmee maak je heel eenvoudig deze ontzettend leuke wandplanken van Red Hen Home.

#7 Display

Sommige koffers zijn zo mooi en handig dat je er helemaal geen ingewikkelde DIY rondom hoeft te verzinnen. Ze staan prima in de huiskamer met enkele mooie accessoires.

#8 Hobbykoffer

Een oude koffer is uiteraard ook prima geschikt als hobbykoffer. Het is een uitstekende manier om hobbyproducten overzichtelijk en sfeervol op te bergen.

#9 Hondenbed

Een oude koffer is natuurlijk ook ideaal als hondenbed. Met wat dekentjes en kussens erin heb je een hondenbed dat ook nog eens gezien mag worden.

#10 Opknappen

Een oude koffer is trouwens vaak nog prima op te knappen. Met een nieuwe bekleding, eventueel een nieuw handvat en wat creativiteit maak je de mooiste koffers. Dit idee is afkomstig van Leah Duncan.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *