tuin

Praktische tips voor het vergroenen van een kleine tuin

Zie je ook regelmatig van die mooie tuinen op Instagram en Pinterest voorbij komen waar je ontzettend jaloers op bent? Kijk je verlangend naar de tuinen bij Eigen Huis & Tuin en Binnenstebuiten? Same! Ziet jouw eigen tuin er in de verste verte niet zo uit omdat je niet zulke groene vingers hebt en jouw tuin daar bovendien veel te klein voor is? Dan help ik je graag met enkele praktische tips voor het vergroenen van een kleine tuin. Een weelderige, duurzame en groene tuin is namelijk altijd en overal mogelijk!

1. Een groene afscheiding

taxus

Een groene leefomgeving begint uiteraard met de afscheiding van jouw tuin. Nederland staat vol met schuttingen en muurtjes, maar een afscheiding kan een stuk groener. Met een groene haag creëer je net zo veel privacy in jouw achtertuin, maar dan een stuk natuurlijker. Zo vind je een mooie groene taxushaag bij TaxusTopper.nl. Maar laat ook vooral jouw fantasie de vrije loop. Ook andere struiken en bomen kunnen een natuurlijke afscheiding creëren. En wil je toch graag een schutting in de tuin? Dan kun je jouw schutting ook voorzien van plantenbakken, een bijenhotel en klimplanten om deze één te laten worden met de tuin.

2. Tuinieren in bakken

moestuin

Een minder grote tuin betekent niet dat je geen plek hebt voor bloemen of een moestuin. Ga slim om met de ruimte en gebruik, waar nodig, bakken en potten voor bloemen, planten en zelfs boompjes. Zo kun je zelfs op het terras aardbeien en kruiden telen, fleurige bloemen plaatsen en bijenvriendelijke planten laten groeien. Bij Taxus Topper vind je bijvoorbeeld mooie taxus bollen die niet misstaan op het terras, maar eigenlijk lenen de meeste planten zich uitstekend voor teelt in een pot of bak.

3. Vertical gardening

vertical garden

Heb je wel eens gehoord van vertical gardening? Bij vertical gardening werk je niet zozeer de breedte in, maar juiste de hoogte in. Het aantal vierkante meters in jouw tuin is misschien beperkt, maar door slim gebruik te maken van de ruimte, en de hoogte in te werken, maak je optimaal gebruik van de ruimte die wel beschikbaar is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Plaats plantenbakken aan de muren en schuttingen, teel aardbeien aan pergola’s en stapel de moestuinbakken strategisch op voor extra ruimte in de tuin.

4. Stenen eruit

lupine tuin

Een tuin biedt zo veel meer mogelijkheden zonder al die stenen. Haal die stenen er dus uit en vervang deze door bloemperken, gras, borders en stapstenen. Het is de meest eenvoudige manier om jouw voor- of achtertuin in één keer een stuk diervriendelijker, klimaatvriendelijker en gezelliger te maken.

5. Praktisch meubilair

veranda tuin

Als je woonwinkels en trendmagazines mag geloven, kan jouw tuin niet zonder grote loungeset. Zo’n set is echter van een flink formaat en in een kleine achtertuin niet heel praktisch. Kies daarom liever voor ander tuinmeubilair. Een tafeltje met twee stoeltjes onder een mooie boom is ook heel gezellig. Of wat dacht je van een romantisch bankje naast de klimop? Pas de tuinmeubels aan op de beschikbare ruimte en je zult zien dat de tuin direct veel meer mogelijkheden biedt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Taxus Topper. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *