Cargoroo

Deeleconomie in beeld: Cargoroo

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Cargoroo

Cargoroo

Cargoroo is een vrij uniek initiatief binnen de mobiliteitssector van de deeleconomie. In plaats van het delen van auto’s, scooters of ritten maakt Cargoroo namelijk het delen van een elektrische bakfiets mogelijk. De laatste jaren hebben steeds meer mensen het gemak van een bakfiets ontdekt. Met kleine kinderen, zware boodschappen en benodigdheden voor werk en thuis is de bakfiets een uitkomst. Je kunt van alles eenvoudig meenemen, je kunt de fiets praktisch overal parkeren en je hebt geen last van files of vertragingen onderweg.

Cargoroo is een van origine Nederlands bedrijf dat sinds vijf jaar elektrische deelbakfietsen aanbiedt in Nederland én in het buitenland. Het bedrijf is opgericht door Jelle Maijer, Jaron Borensztajn en Erik de Winter. De fietsen waren eerst alleen in Haarlem en Den Haag te vinden, maar tegenwoordig zijn de deelbakfietsen te vinden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Leuven, Mechelen en Manchester.

Het bedrijf heeft als missie om het verkeer in de stad te verminderen door het rijden met een bakfiets makkelijker en toegankelijker te maken. Het ‘wagenpark’ van elektrische bakfietsen bestaat uit fietsen van Urban Arrow: bakfietsen die ontzettend populair zijn en heel fijn fietsen, maar die flink aan de prijs zijn. Op deze manier kan iedereen genieten van het gemak van een elektrische bakfiets.

Hoe werkt het?

Cargoroo

Met de handige app van Cargoroo kun je in één oogopslag zien waar in jouw buurt beschikbare bakfietsen te vinden zijn. Je kunt een fiets reserveren, maar ook direct een bakfiets lenen. Met de app kun je de fiets van het slot halen en de fiets voor een bepaalde tijd gebruiken. Omdat alles geautomatiseerd is, heb je er geen omkijken naar. De kosten voor de duur van de leenperiode worden automatisch afgeschreven, na het afgeven van een incassomachtiging, zodat je niet zelf de betaling hoeft over te maken. Je kunt als familie gebruik maken van één account én je kunt zelfs een maxi-cosi veilig vervoeren in de bakfiets.

Deelnemen?

Cargoroo

Wil je ook gebruik maken van de deelbakfietsen van Cargoroo? Breng dan een bezoek aan de website van Cargoroo om je in te schrijven en download de handige app. Momenteel loopt er een fijne actie waarbij je, na installatie en registratie, al vanaf € 1,- per uur gebruik kunt maken van de fiets. Wil je graag iemand anders blij maken? Dan kun je iemand ook een fietstegoed cadeau doen.

Bron foto’s: Cargoroo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *