5 tips om het dagelijks leven veel makkelijker te maken

Het dagelijks leven is soms best uitdagend. We proberen ons werk te combineren met een gezin en ons sociale leven. Daarnaast willen we ons huis op orde houden, goed voor onszelf zorgen, een cursus of workshop volgen, regelmatig sporten en het liefst ook nog zo nu en dan even wat tijd inplannen om te ontspannen. Je zou er gestrest van worden! Gelukkig zijn er allerlei manieren om het dagelijks leven veel makkelijker te maken. Met deze tips bespaar je tijd, geld én moeite. Zo houd je meer tijd over voor de dingen die je echt leuk en belangrijk vindt. Van maaltijdenboxen tot een printabonnement afsluiten en van kleine reparaties uitvoeren tot nieuwe routines creëren: een makkelijker leven is binnen handbereik.

1. Maak gebruik van abonnementen

werkplek

Omdat we op dagelijkse basis proberen alle ballen in de lucht te houden, zit ons hoofd overvol. We denken na over wat we ‘s avonds gaan eten, welke boodschappen er gehaald moeten worden, hoe laat de kinderen opgehaald moeten worden van sport, welke deadlines er op het werk zijn en dat we toch echt eens onze oma moeten bellen. Om die mentale lading te verlichten, is het slim om gebruik te maken van abonnementen en slimme diensten. Veel dagelijkse klusjes en zorgen kunnen namelijk eenvoudig uitbesteed worden. Vind je boodschappen doen te tijdrovend? Laat de boodschappen dan thuisbezorgen. Weet je niet wat je wilt koken? Neem dan een abonnement op een maaltijdbox. Je kunt zelfs een HP Instant Ink abonnement afsluiten zodat je altijd voldoende printerinkt hebt. Zo hoef je niet langer meer rond te lopen met een oneindig to do-lijstje in jouw hoofd. Dat geeft veel meer rust.

2. Combineer taken

huiskamer

Door taken te combineren, kun je tijd veel tijd en moeite besparen. Ga je bijvoorbeeld de deur uit om boodschappen te doen? Neem dan direct de brieven mee die op de bus moeten en ga langs de apotheek. Loop je naar boven om iets te pakken? Ruim dan direct de wasmand op. Door taken optimaal te combineren, deel je jouw dagen veel efficiënter in.

3. Is iets defect? Fix het!

gereedschap

Erger jij je ook zo aan die loszittende plint in de gang, de deurbel die het al heel lang niet meer doet of het internet waarvan de connectie zo onbetrouwbaar is? In plaats van je ergeren, kun je beter direct actie ondernemen. Ook de dagelijkse irritaties kosten namelijk veel mentale ruimte en het zijn echte energieslurpers. Vaak zijn deze kleine irritaties makkelijk op te lossen. Het is een kleine moeite en je hebt er enorm veel plezier van.

4. Zet de notificaties van de telefoon uit

telefoon

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar onze telefoon slurpt de hele dag door tijd en energie. Bij elke notificatie kijken we er toch even op. Zo geven we vrienden, familieleden, collega’s, vage kennissen en apps onze zeldzame tijd en dat de hele dag door. Om tijd te besparen en meer focus te hebben, kun je eenvoudigweg de notificaties op de telefoon uitzetten. Zo word je niet continu getriggerd om met andere zaken bezig te zijn. Een eenvoudige oplossing die enorm veel verschil zal maken.

5. Creëer routines

Efficiënt werken en leven valt of staat met routines. Ongemerkt heb jij in het leven al allemaal routines opgebouwd. Wat is bijvoorbeeld het eerste dat je doet als je ‘s ochtends de keuken binnenloopt? En wat is jouw routine voordat je gaat slapen? Om dit mechanisme optimaal te benutten en voor je te laten werken, is het slim om bewust te werken aan routines, bijvoorbeeld om het huis netter te houden, efficiënter te werken of juist gezonder te leven. Heb je bijvoorbeeld problemen met rommel in huis? Maak er dan een routine van om dingen die je gebruikt direct weer weg te zetten. Vind je de ruimte niet om tijd met jouw partner door te brengen? Verander dan de avondroutine om samen een bordspel te spelen of gewoonweg samen te eten. Door iedere dag te werken aan functionele routines, maak je jouw leven veel makkelijker. Voor je het weet gaat het helemaal vanzelf.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HP Instant Ink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *