handtas

5 tips om te minimaliseren op handtassen

Wees eens eerlijk: hoeveel tassen heb jij in huis? Ik noem mijzelf absoluut geen fashionista, maar toen ik mijn tassencollectie eens onder de loep nam, kwam ik tot de conclusie dat ik, tegen alle verwachtingen in, maar liefst 5 verschillende tassen had. En dat is zonder alle totebags die overal in huis rondslingeren. De gemiddelde vrouw blijkt 6 handtassen in haar bezit te hebben. Maar waarom eigenlijk? Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we maar één of twee van deze tassen regelmatig dragen. Dat maakt de collectie eigenlijk zonde van het geld, van de ruimte in huis en van de productie van de tassen. In dit artikel deel ik daarom 5 tips om te minimaliseren op handtassen. Hiermee bespaar je geld en ruimte én leer je duurzamere keuzes te maken.

#1 Zoek de tassen uit

handtas

Om te minimaliseren op handtassen is het belangrijk om grip te krijgen op de collectie. Neem de tijd om alle tassen in huis te verzamelen en ga er eens goed voor zitten. Bedenk welke handtas jouw favoriet is en welke tassen je eigenlijk nooit gebruikt. Als er tassen tussen zitten die je eigenlijk niet praktisch vindt of niet gebruikt, is er geen enkele reden om deze in huis te houden. Wees dan ook niet bang om afstand te doen van de tassen waar je helemaal niet blij mee bent. Je bespaart er alleen maar ruimte mee.

#2 Probeer de tassen uit

Na het uitzoeken van de handtassen heb je de tassen waar je echt geen waarde aan hecht van de hand gedaan. Waarschijnlijk heb je nu nog enkele tassen over waar je wel blij mee bent of waar je liever geen afstand van doet. Nu rijst de vraag: ga je deze tassen ook echt gebruiken? Om dit te ontdekken, raad ik aan om de komende tijd bij te houden welke tassen je gebruikt en hoe vaak je deze gebruikt. Door alle tassen bewust te gebruiken, ontdek je misschien wel dat je toch een sterke voorkeur hebt voor één specifieke tas. Of je komt tot de conclusie dat die ene mooie handtas toch niet praktisch genoeg is of groot genoeg is. Door hier bewust mee bezig te zijn, kun je makkelijker afstand doen van handtassen die eigenlijk helemaal niet aansluiten bij jouw specifieke wensen.

#3 Doneren of verkopen

handtas

Nu je enkele tassen hebt uitgekozen die je niet langer meer wilt houden, is het belangrijk om deze tassen een mooie nieuwe bestemming te geven. We gooien natuurlijk niets lukraak weg. Waarschijnlijk kun je iemand anders heel blij maken met jouw oude handtassen. Doneer de tassen die je niet meer wilt houden aan vrienden, familieleden of een lokale kringloopwinkel of tweedehands kledingzaak. Natuurlijk kun je ook gebruik maken een online verkoopplatform om de tassen aan iemand anders te verkopen. Zo houd je er nog een leuk bedrag aan over.

#4 Kies voor kwaliteit

Nu je de collectie hebt uitgezocht en helder voor ogen hebt waar je behoefte aan hebt, kun je voortaan veel bewuster shoppen. Door minder geld uit te geven aan meerdere tassen, houd je meer geld over om te investeren in een écht mooie tas waar je jarenlang plezier van hebt. Een tijdloze handtas die met respect voor mens, dier en milieu is gemaakt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de collectie van MYoMY. Dit mooie merk verkoopt tassen die duurzaam en eerlijk zijn geproduceerd. Je bent vast wel bekend met de MY PAPER BAG, ontworpen door Ramon Middelkoop, die al een echte klassieker genoemd kan worden. Maar in hun collectie vind je nog veel meer tijdloze en stijlvolle handtassen. Neem bijvoorbeeld de MY LIMA BAG of de MY CARRY BAG. Door te investeren in een handtas van kwaliteit en met een goed verhaal, doe je jezelf en het milieu een plezier. En in de nieuwe brandstore van MYoMY aan de Berenstraat in Amsterdam kun je de producten nu bewonderen.

#5 Zorg goed voor je spullen

minimaliseren handtas

Duurzaam leven betekent ook goed zorgen voor de spullen die je hebt. Nu je minder handtassen hebt, maar vaker kiest voor kwaliteit, is het belangrijk om deze mooie spullen ook mooi te houden. Dit kun je doen door goed voor je spullen te zorgen. Onderhoud je tas regelmatig met een reinigingsmiddel dat geschikt is voor het materiaal en houd de tas goed schoon en droog. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren met de tas dan is reparatie ook altijd nog een optie. Repareren is duurzamer dan vervangen en vaak ook een stuk goedkoper. Bij een lokale schoenmaker of een atelier kunnen ze allerlei reparaties uitvoeren om jouw tas weer als nieuw te maken. Zo heb je jaren plezier van jouw stijlvolle en duurzame handtas.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MYoMY en foto’s 1, 3 en 5 zijn door hen aangeleverd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *