walnoten

5x creatief met natuurlijke materialen: walnoten

Wij zijn tegenwoordig gek op wandelen en als het even kan zijn wij in het weekend en op vrije dagen in de natuur te vinden. Het is niet alleen een heerlijke manier om even tot rust te komen, het is ook goed voor de kinderen om buiten te spelen en kennis te maken met de natuur. Tijdens deze wandelingen genieten we natuurlijk van de omgeving, maar zijn we ook altijd op zoek naar allerlei schatten uit de natuur. Of we nu naar het bos, de hei of het strand gaan, we komen gegarandeerd met een tas vol met natuurvondsten terug. Onze achtertuin is al een bonte collectie van schelpen, noten, stenen, dennenappels en andere vondsten. De kinderen spelen hier graag mee, maar al deze natuurlijke materialen zijn ook fijn om mee te knutselen. Vandaag tip ik 5 leuke projecten om creatief aan de slag te gaan met walnoten.

#1 Walnoot diertjes

Met de schil van een walnoot kun je een heleboel leuks maken, zoals deze schattige diertjes. Bewaar de schillen en zet wat verf en kwasten klaar. Leuk voor het hele gezin!

#2 Walnootkaarsjes

Wist je dat je van de schil van walnoten heel leuke drijvende kaarsjes kunt maken? De DIY vind je op Woodlark.

#3 Walnootminiaturen

Deze schattige miniaturen zijn de ideale decoraties voor Kerst. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en het is ontzettend leuk om samen met de kinderen te doen. Het idee is afkomstig van Living Vintage Cottage.

#4 Walnoothuisje

Als je gek bent op alles wat met miniaturen te maken heeft, zul je dit schattige walnoothuisje zeker wel willen maken! Je vindt een tutorial op het YouTube kanaal van SugarCharmShop.

#5 Walnootbootjes

Deze DIY is vrij eenvoudig, maar de kinderen hebben er lang plezier van. Je vindt de DIY op Woodlark, maar je hebt eigenlijk alleen maar een walnootschil, wat klei en een takje met stof nodig. Je kunt er natuurlijk volop mee variëren.

Wil je graag nog meer inspiratie opdoen om creatief aan de slag te gaan met natuurlijke materialen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *