goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #219

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

#2uurnatuur

boswandeling

Deze week is de #2uurnatuur challenge van IVN Natuureducatie van start gegaan. IVN is een mooie organisatie die zich op allerlei manieren inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Deelnemers worden tijdens deze challenge op originele manier uitgedaagd naar buiten te gaan. Twee keer per week ontvangen deelnemers een leuke uitdaging via de e-mail. Dit kan variëren van het fotograferen van jouw eigen buurt tot het ontdekken van de lokale wildlife. Of je gaat op zoek naar paddenstoelen in de natuur. Alle uitdagingen zijn prima te combineren met ons drukke alledaagse leven. Doe jij ook mee met de #2uurnatuur challenge?

Afschaffing leenstelsel

geld sparen

De Tweede Kamer wil het huidige leenstelsel zo snel mogelijk afschaffen en vervangen door een basisbeurs. In 2015 werd het leenstelsel ingevoerd en vanaf dat moment bleken nog meer studenten dan voorheen een flinke studieschuld op te bouwen. Nu zijn alle partijen, met uitzondering van de VVD, het eens over de afschaffing van dit stelsel. Het is een belangrijke stap voor studenten en ik hoop dat het zeer snel wordt doorgevoerd!

Schijf for Life

Deze maand heeft een groep van zeven diëtisten de Schijf for Life geïntroduceerd: een plantaardig en duurzaam alternatief voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De Schijf for Life voorziet mensen van een voedingsadvies dat aansluit op klimaat-, milieu-, en gezondheidsdoelen. Je ontdekt alles over deze voedingsadviezen op de website van de Schijf for Life.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *