blotevoetenpaden Drenthe

Blotevoetenpaden in Drenthe en Overijssel

Ben je op zoek naar een leuk uitje in de natuur voor jezelf of voor samen met de kinderen? Dan is een blotevoetenpad een fantastische beleving voor jong én oud. Er is niets fijner dan het gevoel van zand, gras, warme stenen en water aan de voeten. Een blotevoetenpad biedt precies dat: het is een unieke wandelroute die speciaal is aangelegd om op blote voeten te lopen. Tijdens de wandeling ervaar je de natuur om je heen en onder je voeten. De paden bestaan vaak uit diverse soorten ondergronden: van zand tot gras en van houtsnippers tot grote stenen. Daarnaast zijn er vaak diverse avontuurlijke elementen aan de route toegevoegd om de wandeling in alle opzichten een beleving te laten zijn. En het mooiste is dat er door het hele land blotevoetenpaden te vinden zijn en dat elke route weer helemaal anders is. In dit artikel deel ik de leukste blotevoetenpaden in Drenthe en Overijssel.

Belevingspad Schaapskooi Stroothuizen

  • Het pad bij de Schaapskooi Stroothuizen is een belevingspad en een blotevoetenpad met veel natuurlijke belevingselementen
  • Toegang: gratis (open van 1 mei tot 1 oktober)
  • Startpunt: Stroothuizerweg 37, 7591 NB  Denekamp
  • https://www.stroothuizen.nl/

Blotevoetenpad Doepark Nooterhof

  • Doepark Nooterhof is een park in de wijk Assendorp in Zwolle met verschillende natuurlijke elementen en een klein, maar leuk, blotevoetenpad
  • Toegang: gratis
  • Startpunt: Goertjesweg 1, 8013 PA Zwolle
  • https://www.facebook.com/DoeparkNooterhof/

Ik heb geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de blotevoetenpaden in deze provincies. Mocht jij nog een leuke suggestie hebben, deel deze dan zeker en dan voeg ik het toe aan de lijst. Ben je op zoek naar een blotevoetenpad in een andere provincie? Lees dan zeker de volgende artikelen:There are no comments

Add yours