herfstknutsels

De 10 leukste herfstknutsels

Of je nu wel of geen kinderen hebt: er is niets leuker dan zelf de versiering knutselen voor diverse feestdagen, seizoenen en bijzondere gelegenheden. De mogelijkheden zijn eindeloos, je huis is altijd in een handomdraai in feestelijke sfeer en je bespaart er nog geld mee ook. Laat je creativiteit dus de vrije loop of laat je inspireren door één van de vele leuke DIY projecten online. Ik deel de leukste herfstknutsels om het huis helemaal in herfstsferen te krijgen.

#1 Kastanjekometen

Deze toffe kometen zijn gemaakt van kastanjes en crêpepapier en ze zijn heel eenvoudig te maken. De kinderen zijn er, na het knutselen, nog uren zoet mee. Je vindt de DIY op Rhubarb and Wren.

#2 Pompomeikeltjes

Met de hoedjes van eikeltjes en een flinke zak pompoms maak je heel eenvoudig deze leuke pompomeikeltjes. Ze fleuren elke herfsttafel op, maar je kunt er natuurlijk ook een leuke slinger van maken. De DIY is afkomstig van Adventure in a Box.

#3 Bladerhoofden

Met deze DIY van Krokotak kunnen kinderen zichzelf tekenen én versieren met herfstbladeren. Een leuke activiteit waar ze zeker een tijd zoet mee zijn.

#4 Kastanjeaapjes

Deze schattige aapjes van kastanjes zijn leuk om te maken voor zowel kleine kinderen als iets oudere kinderen. Het idee is afkomstig van Lady Lemonade.

#5 Vogelverschrikker tekening

Met deze DIY van Keep Toddlers Busy creëren de kinderen een levensgrote vogelverschrikker van zichzelf! Ze kunnen hier al hun creativiteit in kwijt en ook druk in de weer met herfstbladeren en takken.

#6 Bladerlantaarntjes

Deze schattige lantaarntjes zijn leuk om te maken en fleuren het huis direct op tijdens de donkere dagen van de herfst. Het idee is afkomstig van Fairy Dust Teaching.

#7 Bladerfiguren

Met wat fantasie en creativiteit maak je van herfstbladeren de leukste dingen. Je kunt er eindeloos mee variëren en leuke dieren creëren, maar ook landschappen, gezichten en nog veel meer.

#8 Bladermaskers

Hoe leuk zijn deze bladermaskers!? Met wat stiften en verzamelde herfstbladeren maak je in een handomdraai deze toffe maskers samen met de kinderen. Ze vermaken zich er vast en zeker uren mee!

#9 Kastanjeweb

Heb je behoefte aan nog meer knutselinspiratie met kastanjes? Maak bijvoorbeeld dit leuke kastanjeweb van kastanjes, sateprikkers en wol. Het is leuk voor jong en oud! De DIY vind je op Red Ted Art.

#10 Herfstbladconfetti

Het maken van confetti van herfstbladeren is duurzaam én ontzettend makkelijk te doen. Met een perforator, of leuke figuurponsen, kunnen kinderen klein en groot hun eigen confetti maken. Ik weet uit ervaring dat ze er uren zoet mee zijn.

Natuurlijk is er online nog veel meer inspiratie te vinden voor leuke herfstknutsels. Breng zeker eens een bezoek aan mijn Pinterestpagina voor meer leuke knutselideeën. Meer knutselinspiratie voor andere seizoenen, feesten en speciale gelegenheden kun je hier vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *