iphone 12

De 5 voordelen van een refurbished smartphone

Voor een duurzame wereld is het belangrijk dat we ons consumptiegedrag kritisch onder de loep nemen. Als er namelijk iets duidelijk is geworden uit recente onderzoeken en het boek ‘De Verborgen Impact‘ van Babette Porcelijn, is het dat de meeste milieu-impact die wij als individuen veroorzaken, zit in de spullen die we consumeren. Het produceren en vervoeren van al onze gadgets, hebbedingetjes, kleding en gebruiksproducten heeft enorm veel impact op de aarde en vooral onze elektronica draagt hier flink aan bij. Gelukkig kunnen we hier ook daadwerkelijk flinke stappen zetten om onze CO2-afdruk te verminderen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een refurbished smartphone!

Wat is refurbished?

iphone 12

De laatste jaren zijn refurbished apparaten steeds beter verkrijgbaar en steeds populairder. Maar er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over refurbished producten. Refurbished apparaten zijn toestellen die eerder zijn verkocht of gebruikt, maar die volledig gereviseerd en schoongemaakt zijn. Eventuele data op het apparaat is verwijderd en het toestel wordt uitgebreid getest en gerepareerd. Na het refurbishen is het apparaat zo goed als nieuw. Het grote verschil tussen refurbished en tweedehands apparaten is dat je bij refurbished producten weet dat het in optimale conditie wordt aangeboden. Bovendien vind je in het assortiment refurbished smartphones de meest nieuwe toestellen, zoals de iPhone 12, maar ook eerdere uitgaven in topconditie, zoals de iPhone 11.

De 5 voordelen van een refurbished smartphone

iphone

Het is duurzaam

Refurbished smartphones zijn toestellen die een nieuw leven krijgen door grondige reiniging en revisie. Hierdoor wordt elektronisch afval en de verspilling van grondstoffen uitgespaard. Tweedehands producten zijn altijd een goede keuze om onze impact te verminderen. Door te kiezen voor refurbished heb je de voordelen van hergebruik met de zekerheid van een nieuw product.

Je hebt ruime keuze

Steeds meer aanbieders van smartphones richten zich enkel op de allernieuwste modellen. Als je niet per se het nieuwste toestel wilt, kom je al snel bedrogen uit. Gelukkig kun je bij een refurbished aanbieder terecht voor zowel nieuwe als oudere modellen. Zo heb je ruime keuze en kun je een smartphone kiezen die goed aansluit bij jouw behoeften en budget.

Het is voordelig

Een nieuwe smartphone is vrij prijzig, maar door te kiezen voor een refurbished smartphone, kun je profiteren van de nieuwste snufjes en functies voor een veel lagere prijs. Deze smartphones worden namelijk een stuk voordeliger dan de nieuwprijs aangeboden. Als je een refurbished iPhone wilt kopen, kun je bijvoorbeeld wel tot 50% op de prijs besparen.

Je krijgt garantie

In tegenstelling tot de aankoop van een tweedehands product, krijg je bij de aankoop van refurbished producten garantie op de smartphone. Tussen aanbieders zijn wel eens verschillen in de garantievoorwaarden, maar je hebt altijd recht op de wettelijke garantie. Bovendien bieden aanbieders vaak een aanvullende garantie van 1 of 2 jaar aan. Zo ben je verzekerd van een goede koop met goede voorwaarden.

Het is veilig

Een tweedehands smartphone kopen is altijd een gok, maar met een refurbished toestel ben je verzekerd van een goede koop. Een refurbished smartphone is namelijk zo goed als nieuw en helemaal gereviseerd en getest. Je bent er zeker van dat het toestel naar behoren werkt als je kies voor een betrouwbare verkoper van refurbished apparaten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met fixjeiphone.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours