blotevoetenpaden Friesland

Blotevoetenpaden in Friesland

Ben je op zoek naar een leuk uitje in de natuur voor jezelf of voor samen met de kinderen? Dan is een blotevoetenpad een fantastische beleving voor jong én oud. Er is niets fijner dan het gevoel van zand, gras, warme stenen en water aan de voeten. Een blotevoetenpad biedt precies dat: het is een unieke wandelroute die speciaal is aangelegd om op blote voeten te lopen. Tijdens de wandeling ervaar je de natuur om je heen en onder je voeten. De paden bestaan vaak uit diverse soorten ondergronden: van zand tot gras en van houtsnippers tot grote stenen. Daarnaast zijn er vaak diverse avontuurlijke elementen aan de route toegevoegd om de wandeling in alle opzichten een beleving te laten zijn. En het mooiste is dat er door het hele land blotevoetenpaden te vinden zijn en dat elke route weer helemaal anders is. In dit artikel deel ik de leukste blotevoetenpaden in Friesland.

Blotevoetenpad De Naturij

  • Het Blotevoetenpad De Naturij is onderdeel van speelpark De Naturij en is een route die je blootvoets kunt lopen door het speelbos
  • Toegang: €5,95 per persoon voor toegang tot het hele speelpark
  • Startpunt: De Naturij, Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten
  • https://naturij.nl/natuurpret/

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Blotevoetenpad Gaasterland

  • Het Blotevoetenpad Gaasterland is een route van ongeveer anderhalve kilometer die geschikt is voor volwassenen en kinderen
  • Toegang: € 4,50 per persoon (gratis tot 2 jaar)
  • Startpunt: De Hege Gerzen, Liemerige Wei 4, 8567 HM Oudemirdum
  • https://hegegerzen.nl/blotevoetenpad-gaasterland/

Blotevoetenpad Natuurcentrum Ameland

Ik heb geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de blotevoetenpaden in deze provincie. Mocht jij nog een leuke suggestie hebben, deel deze dan zeker en dan voeg ik het toe aan de lijst. Ben je op zoek naar een blotevoetenpad in een andere provincie? Neem dan een kijkje op mijn overzichtspagina van blotevoetenpaden in Nederland of lees dan zeker de volgende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *