Nederland

De voordelen van een vakantie in eigen land

De laatste decennia lijkt het zo te zijn dat we pas écht op vakantie zijn geweest als we een bezoek hebben gebracht aan een exotische locatie aan de andere kant van de wereld. Indonesië, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid Afrika: het zijn populaire moderne vakantiebestemmingen die overspoeld worden door toeristen. Natuurlijk is het fantastisch om kennis te maken met nieuwe culturen en keukens, maar vergeten we niet dat er ook dichterbij huis een heleboel moois te zien is? Daarom pleit ik voor meer vakantie in eigen land. In Nederland is nog zoveel dat je kunt ontdekken!

#1 Nederland is divers

Nederland

Voor een klein landje in Europa hebben we ontzettend veel te bieden aan vakantiegangers. We hebben zee, strand, bos, heide, eilanden en ontzettend veel mooie steden. In Nederland vind je bovendien veel wandel- en fietsroutes, pretparken, musea, natuurspeelplaatsen en leuke winkels en restaurants. Het is niet voor niets dat we jaarlijks zoveel toeristen verwelkomen in ons kleine land. Je kunt een bezoek brengen aan Ibiza, maar ben je eigenlijk wel eens op één van de Waddeneilanden geweest? En die restaurantjes op Bali zijn fantastisch, maar wist je dat je in de grote steden in ons land ook kunt genieten van een enorme diversiteit aan smaken en keukens? En wandelen in Nieuw-Zeeland is een heerlijke uitdaging, maar heb je wel eens een hike door het Nederlandse landschap overwogen?

#2 Nederland vakantieland

zee

Nederland is een echt vakantieland. We bieden veel voorzieningen voor toeristen en overal in het land vind je campings, hotels en kampeerterreinen. Er zijn dan ook veel Nederlanders die een stacaravan kopen op één van deze parken en dat is natuurlijk niet voor niets. Als je uit je dagelijkse omgeving wilt zijn, is een verblijf op een andere locatie in Nederland vaak al genoeg om even helemaal uit de dagelijkse sleur te komen. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over zee, de boslucht inademen als je ‘s ochtends wakker wordt of een verkwikkende wandeling over de hei maken na een heerlijke maaltijd. Wie weet word je zelf wel verleid tot een stacaravan of chalet kopen in Nederland.

#3 Duurzaamheid

klimaatcompensatie

Een vakantie in eigen land is naast divers en leuk ook gewoon een stuk duurzamer. Door dichterbij huis te blijven, spaar je een heleboel CO2 uitstoot uit. Je hoeft tenslotte geen lange vlucht of autorit te maken om op de plaats van bestemming te komen. Bovendien heeft het recreëren in het buitenland vaak veel negatieve impact op de lokale bevolking en het milieu. Een vakantie in eigen land is dus zeker de meest duurzame keuze!

#4 Reistijd

hangmat

Die lange vlucht en ellenlange autorit is altijd een drama wanneer je op vakantie gaat, vooral met het gezin. Gelukkig hoef jij je daar niet meer om te bekommeren. Als je op vakantie gaat in eigen land, ben je in een mum van tijd op de plaats van bestemming. Geen stijve benen, geruzie op de achterbank of vervelende check-ins meer. Bovendien betekent dit dat je meer tijd hebt voor de vakantie zelf.

#5 Steun de lokale economie

restaurant

Op vakantie vinden we het altijd leuk om de lokale economie te steunen en handgemaakte cadeautjes te kopen, te eten bij kleine restaurantjes en lekkernijen te kopen op markten. Waarom doen we dat ook niet gewoon in eigen land? We weten dat lokale ondernemers onze hulp goed kunnen gebruiken en in ons eigen land zijn er ook volop leuke boerenmarkten, kleine restaurantjes en knappe makers. Steun de lokale economie door de toerist te spelen in eigen land.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Bergjes. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment