wikkeldoek Sophie's Favorites

5 tips voor duurzame kraamcadeaus

De geboorte van een kindje is een feestelijke aangelegenheid die vaak uitgebreid gevierd wordt. De nieuwe ouders krijgen visite van familie en vrienden en worden overspoeld met cadeautjes. Speeltjes, kledingstukken en knuffels zijn hierbij favoriet en de nieuwe baby heeft zo in enkele weken tijd een kast vol met spullen verzameld. Ontzettend leuk natuurlijk, maar misschien wat overbodig. Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Iets dat echt gebruikt gaat worden en goed is voor mens, dier én milieu? Dan tip ik in dit artikel 5 leuke én duurzame kraamcadeaus.

#1 Maaltijden

maaltijd

Je verwacht het misschien niet, maar als je op bezoek gaat bij nieuwe ouders, is een warme maaltijd misschien wel één van de meest geschikte cadeaus. Veel ouders hebben in de kraamweken nauwelijks tijd voor werk, het huishouden en koken. Door een warme maaltijd mee te nemen, ontlast je de ouders enorm.

#2 Cadeaubox

cadeaubox julia Sophie's Favorites

Een cadeaubox of mamabox is altijd een goed idee als kraamcadeau, vooral als deze gevuld is met duurzame items. Een leuke tip voor een duurzame cadeaubox is Sophie’s Favorites. Dit zijn mooie mamaboxen gevuld met duurzame wikkeldoeken voor de pasgeborene, in elke box een andere wikkeldoek, diverse goodies en samples voor de nieuwe mama en kortingsbonnen voor diverse mooie merken. De mooie duurzame wikkeldoeken zijn gemaakt van duurzame bamboestof en geproduceerd onder eerlijke omstandigheden in Nederland. Met de mamabox van Sophie’s Favorites geef je een cadeau waar de nieuwe ouders blij mee zijn, maar waar je ook een heleboel kleine ondernemers mee steunt.

#3 Mooi servies

servies

Het loopt misschien wat op de zaken vooruit, maar een mooi en duurzaam servies is nooit weg. Vanaf een maand of 6 zal de baby beginnen met zijn of haar eerste hapjes en dat doen de papa en mama natuurlijk het liefst met bestek en servies dat gezond en duurzaam is. Geef ze daarom een mooie bestekset cadeau, van bamboe of van siliconen, met een serviesset waar ze nog jaren mee kunnen doen. Vermijd hierbij producten van melamine, bamboe met melamine en plastic.

#4 Verzorgingsproducten

bad baby

Jonge kinderen hebben nog maar weinig verzorgingsproducten nodig. Een goede crème en badolie of wasgel is meer dan genoeg. Maar het loont wel om te investeren in duurzame producten die mild zijn voor de babyhuid en goed zijn voor mens, dier en milieu. Er zijn tal van mooie merken beschikbaar die duurzame verzorgingsproducten maken voor de tere kinderhuid. Een paar favorieten zijn Naïf, Petit & Jolie en Weleda. Deze merken hebben vaak ook mooie giftsets om cadeau te geven.

#5 Boeken

voorlezen

Bij de talloze speeltjes die kinderen krijgen in het eerst jaar vind je bijna nooit een boek. En dat is gek, want (voor)lezen is juist zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Door het kind te omringen met boeken en regelmatig voor te lezen, ontwikkelt het kind zijn of haar taalvaardigheid en leert het kind meer over de wereld. Bovendien is een boek heel duurzaam omdat het keer op keer weer gebruikt wordt en ook kan worden doorgegeven als het niet meer interessant is. Een paar favoriete boeken die zeer geschikt zijn als kraamcadeau zijn ‘Samen hier’ van Oliver Jeffers, de boeken van Eric Carle en Nijntje en de ontdekboekjes van Marion Billet.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sophie’s Favorites. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *