dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

Leestip: Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

Als je besluit jouw leven te verduurzamen, komt er veel op je af. Je maakt ineens andere keuzes in de supermarkt, je kijkt anders naar jouw woning en je verbaast je over zaken die voor andere mensen heel vanzelfsprekend zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze opmerkingen die je kunt verwachten vanuit jouw omgeving. ‘Het valt allemaal wel mee met die klimaatcrisis’, ‘Wat een overdreven gedoe!’ en ‘Je hebt toch vlees nodig?’ zijn slechts een paar opmerkingen die je kunt verwachten te krijgen van familie en vrienden. Het is voor mensen namelijk niet altijd makkelijk te begrijpen dat je nu andere keuzes maakt. Gelukkig heb je met het boek ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ altijd een antwoord paraat op deze soms lastige vragen en opmerkingen!

‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ is geschreven door Marije van der Made. Je kent haar misschien wel van haar YouTube-account ‘Dit gebeurt er als’. Op dit account doet Marije al jaren diverse experimenten met duurzamer leven, (mentale) gezondheid en voeding. Veel van haar experimenten en video’s richten zich op duurzamer leven. Zo deelde ze onder andere de video’s ‘Dit gebeurt er als je een zero waste roadtrip maakt’, ‘Dit gebeurt er als je een maand stress vermijdt’ en ‘Dit gebeurt er als je een week geen palmolie gebruikt’. Maar in haar video’s ontdek je ook meer over plantaardig koken en duurzamer leven in het algemeen.

‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ is het eerste boek van Marije en staat vol met, soms slimme en soms kortzichtige, vragen en opmerkingen die je ongetwijfeld vaker hebt gehoord als je duurzaam leeft. ‘Je leeft maar één keer!’, ‘Hoezo eet je dingen die op vlees lijken?’, ‘Een elektrische auto is slechter voor het milieu’ of ‘Die kleren liggen toch al in de winkel’. Het boek levert ook pasklare antwoorden op deze talloze vragen. Marije heeft de nodige research gedaan naar de feiten achter veelvoorkomende opvattingen en vragen. Zo leer je alles over elektrisch rijden, de plastic soep, plantaardig eten, duurzame mode en nog heel veel meer. De volgende keer dat je zo’n lastige vraag voor je kiezen krijgt, heb jij flink wat kennis en feiten in jouw arsenaal.

Alhoewel parate kennis om lastige opmerkingen en vragen het hoofd te bieden fijn kan zijn, is het ook belangrijk om te begrijpen waar deze misvattingen en vragen vandaan komen. Daarom geeft Marije niet alleen de beste feiten en oneliners, maar ook inzicht in waarom mensen zo reageren als ze vaak doen. Ze geeft tips om lastige gesprekken te voeren en begrip te krijgen voor jouw gesprekspartner. Gekke vragen en ongepaste opmerkingen komen namelijk niet altijd voort uit onwil, maar vaak ook uit angst en onwetendheid. Door begrip te tonen voor de ander, kom je veel sneller tot een positief gesprek.

‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor €20,99. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book voor slechts € 9,99. Wil je Marije graag volgen? Volg dan zeker haar YouTube-account ‘Dit gebeurt er als‘ of ga haar volgen op Instagram.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *