hangmat

Leuke en duurzame activiteiten voor in de vakantie

De zomervakantie is aangebroken in het land en alhoewel deze vakantie er voor veel mensen anders uit zal zien dan gehoopt, is er nog volop ruimte en tijd voor ontspanning, plezier en avontuur, zowel in eigen land als over de grens. Maar dan natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk! Ik geef in dit artikel graag een heleboel tips voor leuke én duurzame activiteiten voor in de vakantie.

Kamperen

kamperen

Kamperen is verreweg de meest duurzame manier om op vakantie te gaan. Met een tentje en andere noodzakelijkheden kun je genieten middenin de natuur en het is echt back to basics. Slapen in de buitenlucht, wakker worden met vogeltjes die fluiten en écht quality time hebben met elkaar: wat wil je nog meer?

Kabouterpad

kabouterpaden

Natuurlijk wil je ook weten wat nu eigenlijk leuke en duurzame activiteiten voor in de vakantie zijn voor kinderen. Wist je dat er in Nederland talloze kabouterpaden zijn? Dit zijn korte wandelroutes, vaak van 1 tot 2 kilometer lang, speciaal voor kinderen. Tijdens deze routes gaan de kinderen op zoek naar kabouters, natuurschatten en nog veel meer. Het is de ideale manier om een gezellige wandeling met het gezin te maken en gaandeweg leren de kinderen ook nog eens heel veel over de natuur.

Romantiek en seks

romantiek

Tijdens de vakantie is er niet alleen tijd voor het gezin en voor vrienden, maar ook voor de partner. In ons gejaagde leven zijn we vaak druk en moe en daar kan ons liefdesleven flink onder lijden. Maak in de vakantie dus ook zeker ruimte voor tijd voor elkaar. Heb je geen partner? Niet getreurd! Er is tegenwoordig meer dan genoeg keuze aan vibrators, dildo’s en andere sextoys om jezelf optimaal te laten ontspannen.

Naar een museum

museum

De culturele sector kan wel een boost gebruiken na de beslommeringen van de afgelopen anderhalf jaar. Daarom kan ik iedereen adviseren om deze zomer naar een museum te gaan. Ons land is rijk aan heel veel verschillende soorten musea. Of je nu houdt van moderne kunst, archeologie, kinderboeken, klassieke kunst, voertuigen, geschiedenis of geologie: er is vast en zeker een museum dat jou zal aanspreken.

Wandelen

wandelen

Qua duurzame activiteiten voor in de vakantie scoort wandelen heel hoog op de favorietenlijst. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn wandelen eigenlijk is en in Nederland heb je volop mogelijkheden voor wandelen en hiken. Volg één van de vele wandelroutes in ons land of maak er een meerdaagse trektocht van. Zo ontdek je de Nederlandse natuur en cultuur van dichtbij en ben je toch duurzaam op weg.

Huizenruil

lucht zuiveren in huis

Wil je liever vertoeven in een andere omgeving in de vakantie, maar dan wel zo voordelig en duurzaam mogelijk? Overweeg dan eens aan huizenruil te doen. Bij een huizenruil wissel je met iemand anders voor een bepaalde periode van woning. Zo kun je als een local een nieuwe plek ontdekken terwijl je geen kosten hebt aan het verblijf. Een duurzame én voordelige manier van reizen!

Zwemmen

zwemmen

Zwemmen is een geliefde activiteit in de zomer om te ontspannen en af te koelen. Sla echter liever het zwembad over en kies voor een lokaal meertje of de zee voor jouw waterpret. Zwemmen in open water is heerlijk en een stuk duurzamer. Sla ook die jetski’s en andere gemotoriseerde voertuigen op het water liever over. Ze zijn allesbehalve duurzaam en verstoren de natuur.

Natuurspeelplaats

Natuurspeelplaats

In Nederland vind je volop natuurspeelplaatsen waar kinderen kunnen spelen in en met de natuur. Hier kunnen kinderen, jong en oud, klimmen, klauteren, bouwen, ravotten en ontdekken. De meeste natuurspeelplaatsen liggen in een bos of park en bieden diverse speeltoestellen en natuurlijke elementen om mee te spelen.

Wildplukken

wildplukken

Wil je graag lokaal en duurzaam eten? Dan kun je deze zomer gebruiken om kennis te maken met wildplukken. Tijdens het wildplukken duik je de natuur in om op zoek te gaan naar groente, fruit, noten, zaden, kruiden en paddenstoelen. Voordeliger, duurzamer en lokaler kun je haast niet eten! En in de zomer en herfst is er heel veel te oogsten in ons eigen land. Ontdek waar appels, walnoten, bramen, brandnetels en kastanjes groeien en breng het lokale voedselaanbod voor jezelf in kaart.

Street art tour

street art

Om te genieten van kunst hoeft je trouwens echt niet naar een museum te gaan. Overal in ons land kun je bijzondere kunstwerken bewonderen, gewoon op straat. Tijdens een wandeling in Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Den Bosch ontdek je de mooiste street art. Je kunt een specifieke street art tour boeken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de stad op eigen houtje ontdekken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pabo. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *