shampoo

10x wat te doen met lege shampooflessen

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om lege shampooflessen een nieuw leven te geven.

#1 Plantenhangers

Je gelooft het misschien niet, maar deze prachtige plantenhangers zijn gemaakt van lege flessen shampoo! De tutorial is te vinden op Almost Makes Perfect en het is echt zo eenvoudig om zelf te maken.

#2 Opbergbakjes

Oude flessen lenen zich ook uitstekend voor het maken van deze handige opbergbakjes voor in huis. Met wat knipwerk ben je zó klaar en je kunt ze gebruiken voor knutselspullen, schroefjes en spijkertjes, badproducten en nog zoveel meer. De uitleg vind je op Reuse, Grow, Enjoy.

#3 Pennenbakjes

Hoe tof zijn deze monsterlijke pennenbakjes!? Ze zijn superleuk om samen met de kinderen te maken en je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

#4 Laadstation

Al die apparaten en snoeren die overal liggen op te laden ogen niet echt opgeruimd. Zo’n laadstation, gemaakt van een oude shampoofles, biedt uitkomst. Het idee is afkomstig van Make It & Love It. Je hangt deze op en alles is netjes weggewerkt.

#5 Schoudertasje

Kun je geloven dat deze leuke schoudertasjes gewoon gemaakt zijn van oude shampooflessen? De DIY vind je op Pysselbolaget.

#6 Tasdispenser

Van een oude plastic fles kun je ook in een handomdraai zo’n handige tasdispenser maken om plastic tasjes te bewaren. Het idee is afkomstig van Hometalk.

#7 Wolschaal

Iedereen die wel eens breit of haakt weet hoe vervelend het kan zijn om verstrikt te zitten in een lange draad wol. Een plastic fles biedt hier uitkomst bij. Je kunt de wol op één plek houden en de draad, zonder knopen, beschikbaar houden. Slim!

#8 Plantenpot

Deze plantenpotten zijn ontzettend leuk én makkelijk te maken van elke plastic fles die je in het afval hebt. Een supergoed idee om plastic afval nuttig te hergebruiken.

#9 Badspeeltjes

Deze leuke badspeeltjes van Estefi Machado zijn makkelijk te maken en staan garant voor urenlang speelplezier. Spaar die shampoo- en zeepflessen maar alvast op.

#10 Tuinkabouters

Met een paar lege flessen en een beetje creativiteit maak je zelf deze leuke tuinkabouters voor in de achtertuin. Zo hebben de kinderen altijd iets leuks om naar op zoek te gaan en maak je jouw tuin een beetje magisch.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

7 gedachten over “10x wat te doen met lege shampooflessen”

  1. Anneke de Vries

    Helemaal geen shampooflessen kopen kan ook: Aleppozeep is geschikt om je haar te wassen en wordt verpakt in een papiertje. Dat scheelt de fabricagekosten en vervuiling van het maken van die plastic flessen.

    1. Wat ontzettend leuk al die wegwerpartikelen hergebruiken.
      Kan ook met lege blikjes, closetrollen en plastic bakjes waar pinda,s, nootjes enz. Ingezeten hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *