staycation

De ideale thuisvakantie in eigen tuin

De thuisvakantie, ook wel de staycation genoemd, is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Natuurlijk heeft de huidige coronacrisis hier wat mee te maken. Op vakantie gaan is tegenwoordig gewoonweg iets lastiger. Maar de populariteit van de thuisvakantie is ook gewoon te danken aan het gemak van lekker thuis blijven. Er is namelijk ook in eigen land ontzettend veel te beleven en een vakantie vanuit het comfort van het eigen huis heeft gewoon heel veel voordelen. Het scheelt reistijd, kosten én veel stress. Ik geef tips voor de ideale thuisvakantie in eigen tuin.

Privacy

veranda tuin

Om lekker ongestoord te zonnen, lezen en badderen in de tuin is de nodige privacy geen overbodige luxe. Daar kan een schutting uitkomst bij bieden. Een schutting creëert direct privacy zodat jij volledige vrijheid en afzondering ervaart in de tuin. Bovendien oogt een houten schutting erg natuurlijk en kun je de schutting meer uitstraling geven met plantenbakken en klimplanten. Je kunt zelf vrij eenvoudig een schutting plaatsen, maar je kunt het ook laten doen om helemaal ontzorgd te worden.

Een groene omgeving

lupine tuin

Een groene omgeving zorgt direct voor een vakantiegevoel. Daarvoor hoef je trouwens niet naar het park of naar het bos. In jouw tuin kun je ook een heuse groene oase creëren waar je jarenlang plezier van hebt. Trek die stenen eruit, plant wat bomen, struiken en planten en geniet de hele zomer van al dat groen én al die vlinders en bijen die je ontzettend dankbaar zijn.

Even afkoelen

staycation

Tegenwoordig kan de temperatuur in de zomer in Nederland ook behoorlijk hoog oplopen. Houd daar dus rekening mee en wees voorbereid op een broeierige zomer. Met een voetenbadje, een parasol en voldoende frisse ijsthee of limonade zit jij heerlijk comfortabel in de tuin. Vul een badje met water voor de kinderen en gebruik dit water om de planten aan het einde van de dag te wateren.

Installeer een hangmat

hangmat

Voor veel mensen is een hangmat het summum van ontspanning. Waarom zou je dan alleen op vakantie de tijd nemen om in een hangmat te liggen? Installeer simpelweg een hangmat in de eigen tuin en maak dit je nieuwe plek voor het lezen van een goed boek, het doen van een dutje of het genieten van de vlinders, vogels en bijen in je eigen tuin.

Buiten eten

herfstklaar maken van de tuin

Lekker buiten eten geeft toch wel het ultieme vakantiegevoel. Je hoeft echter geen terrasje in een Italiaanse badplaats te pakken voor dit gevoel. Creëer in je eigen tuin een heerlijke zithoek waar je ‘s ochtends kunt ontbijten, kunt barbecueën of ‘s avonds kunt eten, borrelen en tot in de late uurtjes kunt genieten van de zwoele zomeravond.

Kamperen in eigen tuin

kamperen

Kinderen zijn vaak gek op kamperen, maar ook als volwassene is het een bijzondere ervaring om een nacht in de buitenlucht of in een tent door te brengen. En het mooiste is dat kamperen ook gewoon mogelijk is in de eigen achtertuin. Zet een tentje op, blaas het luchtbed op en maak er een slaapfeestje voor het hele gezin van!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met grasengroen.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

2 gedachten over “De ideale thuisvakantie in eigen tuin”

  1. Johmar de Groot

    Mijn achtertuintje is te klein om alle gegeven tips toe te passen, maar toch word het ook voor mij weer een vakantie in mijn achtertuin. En wat er mogelijk is word ook ten volle benut. Privacy word gerealiseerd door mijn parasol te kantelen zodat ik toch vrij zit als mijn buren ons gedeelde plaatsje betreden via onze gezamelijke poort. Er staan zoveel mogelijk planten in potten om een groene oase te creeren. Afkoelen doe ik met een voetenbadje en/of plantenspuit. Geen ruimte voor een hangmat, maar een ligstoel past nog wel en aan mijn minitafeltje kan ik buiten eten en dan passen er ook nog wel 1 of 2 gasten bij als we de andere spullen een beetje aan de kant zetten. Verder is mijn koptelefoon onontbeerlijk om rust te creeren en geluiden van buren buiten te sluiten En boeken voeren mij naar exotische of spannende oorden en als het zonnetje dan schijnt is dat eigenlijk alles wat een mens nodig heeft om het gevoel te hebben er even helemaal uit te zijn. En dat dan zonder de stress van heb ik niets vergeten, geen files of wachttijden op luchthavens etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *