verzorgingsproducten

7 tips voor duurzame webshops voor cosmetica

Eén van de eerste stappen die veel mensen nemen richting een duurzamer leven is het verduurzamen van hun verzorgingsproducten. Een vrouw gebruikt gemiddeld 12 cosmeticaproducten per dag. Dat lijkt veel, maar met deodorant, zeep, shampoo, tandpasta, dagcrème, bodylotion, parfum en make-up bereik je dit aantal al snel. En al die dagelijkse producten bestaan uit flink wat verschillende ingrediënten die lang niet allemaal zo onschuld zijn als ze lijken. Zo bevatten onze dagelijkse verzorgingsproducten diverse synthetische parfums, metalen en zelfs hormoonverstorende stoffen. Onze huid is een heel belangrijk orgaan dat de stoffen die we op ons lijf gebruiken direct opneemt. Wat we qua verzorgingsproducten gebruiken is dus heel belangrijk. Gelukkig zijn er steeds meer mooie producten en merken op de markt die wel rekening houden met onze gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. In onderstaande duurzame webshops voor cosmetica vind je een uitgebreid assortiment aan gezonde en duurzame cosmetica.

verzorgingsproducten

Greenjump

Greenjump is een ontzettend leuke webshop met diverse duurzame producten voor huis, tuin en opvoeding, maar ook een uitgebreid assortiment aan verzorgingsproducten. Bij Greenjump vind je cosmeticaproducten voor volwassenen en kinderen van mooie merken als Weleda, Petit & Jolie, Attitude, Werfzeep, Lavera en Ben & Anna.

Ecomondo

Ecomondo is een grote online shop met een uitgebreid assortiment aan ecologische, fairtrade, biologische en zero waste producten. In het aanbod vind je naast cosmetica ook kleding, speelgoed, keukenartikelen, interieurartikelen en nog heel veel meer. Bij Ecomondo vind je qua verzorgingsproducten een uitgebreid assortiment aan mooie merken als Weleda, Lamazuna, Attitude, Ben & Anna en Urtekram.

Babongo

Babongo is een welbekende green lifestyle shop met een uitgebreid assortiment aan cosmeticaproducten, interieurproducten, keukenartikelen, reisartikelen, kinderartikelen en accessoires. In de webshop van Babongo vind je duurzame verzorgingsproducten van merken als Lamazuna, Fair Squared, Dr. Bronner en Attitude. Daarnaast heeft Babongo ook een uitgebreide lijn aan eigen zero waste verzorgingsproducten. In deze lijn vind je onder andere heerlijk geurende soap bars, shampoo bars, gezichtszeep en scheerzeep.

HappySoaps

HappySoaps is een Nederlands bedrijf dat zero waste verzorgingsproducten aanbiedt die plasticvrij, palmolievrij en vegan zijn én geproduceerd worden in Nederland. De producten zijn in diverse winkels verkrijgbaar, maar ook in hun eigen webshop. Hier kun je winkelen voor onder andere soap bars, shampoo bars, bath bombs, natuurlijke deodorant, zonnebrand en lippenbalsem.

Big Green Smile

Big Green Smile is een vrij grote webshop met een breed assortiment aan duurzame schoonmaakproducten én verzorgingsproducten. Voor de persoonlijke verzorging vind je in de webshop zowel verzorgingsproducten als make-up producten van diverse duurzame merken als Weleda, Dr. Bronner, Speick, Fair Squared, Attitude, Nuud, Lavera, Urtekram en Naïf.

SoloBioMooi

De webshop van SoloBioMooi biedt een zeer uitgebreid aanbod aan duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten aan. Het assortiment bestaat voor 100% uit dierproefvrije producten en het aanbod aan vegan cosmetica is erg uitgebreid. Bij SoloBioMooi vind je producten van mooie merken als Lovea, Salt of the Earth, We Love the Planet, Alphanova en JOIK.

Lush

Natuurlijk mag Lush ook niet ontbreken in het overzicht van duurzame webshops voor cosmetica. Lush is een heus begrip op dit gebied en de webshop én winkels zijn ontzettend populair. Bij Lush shop je voor een uitgebreid assortiment aan handgemaakte verzorgingsproducten die ethisch verantwoord, dierproefvrij, palmolievrij en vaak ook verpakkingsvrij zijn. Bovendien heeft Lush een groot aanbod aan vegan producten. Bij Lush vind je onder andere shampoo, zeep, gezichtsreinigers, deodorant, scrub, bodylotion, haar maskers en parfums. En laten we ook de populaire bath bombs en bubble bars niet vergeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *