meer natuur!

Leestip: Meer natuur!

Verlang jij ook zo naar meer rust en natuur in jouw leven? Dan ben je niet alleen. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot slow living, boswandelingen, sterrenkijken en stilteretraites. Dat is niet zo verwonderlijk, trouwens. Want wist je dat de natuur niet alleen rustgevend is, maar nog veel meer positieve effecten op ons heeft? Zo ervaren we door meer tijd in de natuur door te brengen meer creativiteit, betere concentratie en een positiever gemoed. Genoeg redenen dus om meer natuur in ons dagelijks leven te brengen. Maar hoe doe je dit? In het nieuwe boek ‘Meer natuur!’ krijg je volop inspiratie om je wilde kant wakker te schudden en het buitenleven te ontdekken.

meer natuur!

‘Meer natuur!’ is geschreven door Sarah Stirling. Zij werkt al jaren als journalist en heeft de meest exotische plaatsen ter wereld bezocht voor haar werk. Als outdoor en adventure schrijfster heeft ze bijna alles al gezien en beleefd. De pandemie veranderde echter alles. Doordat het reizen werd bemoeilijkt, besloot ze zich vol in te zetten voor haar meer-natuurproject. Haar vrije tijd bestond vanaf nu uit het aanleren van nieuwe vaardigheden, het ontdekken van de lokale natuur en bewuster leven. Al haar belevenissen, lessen en projecten zijn gebundeld in ‘Meer natuur!’.

meer natuur!

In ‘Meer natuur!’ ontdek je hoe ook jij wilder kunt gaan leven. Hoe je een leven kunt inrichten dat meer in lijn is met de seizoenen, de omgeving en ons natuurlijke ritme. Het boek bestaat uit een collectie dagboekfragmenten van Sarah en diverse natuurprojecten, DIY’s en avonturen voor elk moment in het jaar. De projecten in het boek zijn ingedeeld naar seizoen. De lente is hét seizoen om te moestuinieren, wildkamperen en mindful te wandelen. In de zomer kun je wildzwemmen, zeevissen, wildplukken aan het strand en dierensporen leren herkennen en volgen. De herfst is een fantastisch seizoen omdat je prachtige nachtwandelingen kunt maken, paddenstoelen kunt zoeken en vogels kunt spotten. En in de winter vertragen we allemaal iets en nemen we de tijd voor het spotten van wolken, het maken van een mooie krans en het poffen van kastanjes. Over deze activiteiten, en nog heel veel meer, lees je in ‘Meer natuur!’.

meer natuur!

Dat Sarah Stirling al jarenlang actief is als journalist is duidelijk merkbaar in het boek. Ze heeft een fantastische schrijfstijl die vooral in de dagboekfragmenten tot zijn recht komt. De manier waarop ze de lokale natuur, haar overpeinzingen en haar waarnemingen beschrijft is ontzettend bijzonder. Je wordt meegesleept in haar avontuur en je verlangt na een paar pagina’s al naar een wilder leven voor jezelf. Bovendien zijn de illustraties, gemaakt door Amy Grimes, echt fantastisch! De tips van Sarah komen zo echt tot leven.

meer natuur!

‘Meer natuur!’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor €16,99. Het boek is ook zeker een aanrader als cadeau! Wil je meer weten of lezen van Sarah Stirling? Volg haar dan zeker op Instagram. Tegenwoordig woont ze off-grid in een camper in Nieuw-Zeeland. Wat een leven!

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *