kabouterpaden in Utrecht

Kabouterpaden in Utrecht

De natuur is goed voor ons allemaal. Door regelmatig in de natuur te vertoeven, verbeteren we onze welzijn aanzienlijk. De natuur maakt ons gezonder, fitter, creatiever en vrolijker. Toch brengen veel mensen de meeste tijd binnenshuis door. We leven in ons huis, gaan naar ons werk in grote kantoorgebouwen en leggen onze reizen af in de auto of de trein. De meeste mensen zien op een dag niet meer groen dan de boom voor het raam en de groenstrook langs de snelweg. Dat moet toch anders kunnen? Zelfs onze kinderen brengen maar weinig tijd door in de natuur. En dat terwijl contact met de natuur zó belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling en voor het respect voor de natuur.

Gelukkig kunnen we onze kinderen heel eenvoudig in contact brengen met de natuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan één van de vele kabouterpaden in ons land samen met de kinderen. Kabouterpaden zijn leerzame en vooral leuke speurtochten in de natuur, speciaal voor de kleintjes, waarbij er wordt gespeurd naar kabouters en andere tekenen van deze sprookjeswezens. Een fantastische manier dus om de kinderen een dagje te laten spelen en ontdekken in de natuur. In dit artikel vind je een overzicht van de kabouterpaden in Utrecht.

Kabouterpad Baarnse Bos

Kabouterpad Leersumse Veld

Kabouterpad restaurant ‘t Hoogt

  • Het kabouterpad van restaurant ‘t Hoogt is een paaltjesroute waarbij je op zoek gaat naar 11 kaboutertjes
  • Inclusief puntmuts, knapzak, kabouterboek en diploma na afloop
  • Van Weerden Poelmanweg 220, 3768 MN Soest
  • https://www.restaurant-thoogt.nl/kabouterpad

Kabouterpad IJsselstein

  • Kabouterpad IJsselstein is een route in het IJsselsteinse bos van ongeveer 1,7 kilometer lang voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar oud
  • Inclusief knapzak met lekkers, kaboutermuts en een kabouterdiploma na afloop
  • Noord IJsseldijk 89, 3402 PG IJsselstein
  • Het kabouterpad is alleen van 21 april tot en met 13 juni geopend en vooraf reserveren in noodzakelijk
  • https://inijsselstein.nl/post/kabouter-speurtocht

Wil je eens een kabouterpad bezoeken? Vind dan eenvoudig een locatie bij jou in de buurt via de overzichtskaart van kabouterpaden in Nederland of via mijn artikelen over kabouterpaden in andere provincies:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *