goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #215

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Duurzame Weekend Utrecht

Utrecht

Dit weekend vindt het Duurzame Weekend in Utrecht plaats. Tijdens dit evenement staat alles in het teken van een duurzame stad. Het festivalhart ligt op de Neude en hier worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je hier deelnemen aan een duurzame pubquiz, een workshop geveltuinieren volgen of even wandelen langs de leuke stands. Het Duurzame Weekend vindt plaats van 9 tot en met 11 juli van 12.00 uur tot 22.00 uur. Neem een kijkje op de website van het Duurzame Weekend Utrecht voor een overzicht van alle leuke activiteiten.

Happy 2050 Scenario

happy 2050 scenario

Deze week is het nieuwste boek van Babette Porcelijn verschenen. In ‘Het Happy 2050 Scenario’ onderzoekt ze wat het hoogst haalbare scenario is voor een veilige en fijne toekomst. Hierbij vestigt ze niet alleen de aandacht op duurzaamheid, maar ook op welzijn, gelijke kansen en de economie. Bovendien geeft ze lezers zelf handvatten om met deze bevindingen aan de slag te gaan. Ik vond ‘De Verborgen Impact‘ al fantastisch en ik kan niet wachten tot ik aan dit boek kan beginnen. Een uitgebreide review volgt dus snel. Wil je het boek nu al bestellen? Dan kan dat onder andere bij Bol.com voor € 26,99.

Circular Hub bij IKEA

IKEA

IKEA heeft deze week de Circular Hub geïntroduceerd in de winkels. In deze speciale sectie van de winkel worden meubels hersteld, gerecycled en doorverkocht. In het aanbod vind je producten die zijn gebruikt, kleine beschadigingen hebben of zijn geretourneerd. Daarnaast kun je hier terecht voor diverse reserve-onderdelen. Dit alles wordt gedaan om reparatie en hergebruik te stimuleren. Om de Circular Hub feestelijk te introduceren, is IKEA een samenwerking aangegaan met diverse lokale kunstenaars. Zij laten zien wat je allemaal kunt doen met oude meubels. Elke IKEA vestiging heeft een andere lokale kunstenaar. Bij IKEA Breda maakt Nina Fernande een waar kunstwerk van een DOCKSTA tafel, bij IKEA Groningen maakt Tamar Yogev van een HEMNES vitrinekast een prachtige mozaïek en Hedy Tjin maakt bij IKEA Groningen de EKENÄSET fauteuil over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *