goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #214

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Statiegeld op kleine plastic flesjes

plastic

Het is eindelijk zover: vanaf deze week is het mogelijk om ook kleine plastic flesjes in te leveren voor statiegeld. Dit was hoognodig, want van al het zwerfafval op straat maakten deze plastic flesjes een groot deel uit. De nieuwe flesjes met statiegeldlogo kunnen gewoon bij het statiegeldapparaat worden ingeleverd en leveren per stuk 15 cent op.

Plastic Free July

Het is alweer juli en dat betekent de start van Plastic Free July! Plastic Free July is ontstaan in 2011 en is van origine een Australisch initiatief om de lokale bevolking van Perth te informeren over het belang van hergebruik. Vandaag de dag is Plastic Free July een globale challenge waar mensen wereldwijd aan meedoen. Door de aandacht te vestigen op single-use plastic en mensen te stimuleren op zoek te gaan naar duurzame alternatieven, zet de challenge zich in voor een positieve verandering. Wil jij ook deel uitmaken van deze positieve beweging? Meld je dan aan voor Plastic Free July en ontvang wekelijks handige info en tips om een positieve verandering teweeg te brengen.

Een database van eetbare planten wereldwijd

eetbare planten

De Australiër Bruce French heeft zich de laatste 50 jaar ingezet voor het documenteren van eetbare planten. Hij heeft een omvangrijke database samengesteld met meer dan 31.000 eetbare planten van over de hele wereld. Dit zijn bijna alle eetbare planten die er wereldwijd te vinden zijn. Met zijn database kan actief worden gewerkt aan het oplossen van problemen als honger en ondervoeding door middel van lokaal voedsel. Wat een held!

Amsterdam zet niet-recyclebaar afval om in duurzame brandstof

In Amsterdam bouwt GIDARA Energy aan de eerste geavanceerde biobrandstoffenfabriek. Advanced Methanol Amsterdam, zoals het complex gaat heten, zal niet-recyclebaar afval om gaan zetten in methanol. Deze biobrandstof kan als vervanging dienen voor fossiele brandstoffen. De fabriek zal naar verwachting het afval van 290.000 huishoudens transformeren in biobrandstof. Dit is een heleboel afval dat niet verbrand of gestort gaat worden. Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *