fotolijsten

10x wat te doen met oude fotolijsten

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om oude fotolijsten een nieuw leven te geven. In ieder huishouden slingeren wel wat overtollige fotolijsten rond of fotolijstjes die te beschadigd zijn om nog te gebruiken. Met deze tips maak je er zeker iets leuks van.

#1 Krijtbord

fotolijst krijtbord

Een fotolijst kan natuurlijk als basis dienen voor een leuk vormgegeven krijtbord. Ideaal voor de speelhoek van de kinderen, maar ook om in de gang of de keuken te hangen voor boodschappenlijstjes en afspraken.

#2 Groene muur

Hoe mooi is dit groene ‘schilderij’ voor aan de muur? Met een aantal vetplantjes en een oud fotolijstje kun je zelf ook zo’n mooie wandhanger creëren. De tutorial staat op Cool Creativity.

#3 Kruidendroogrek

Met oude fotolijsten en wat gaas creëer je in een handomdraai dit handige kruidendroogrek voor in de keuken. De DIY vind je op HomeTalk.

#4 Sierradenrek

Heb je een flinke collectie sieraden? Dan kun je van een fotolijst zo’n mooi displayrek maken! Het idee is afkomstig van Kiku Corner.

#5 Memobord

Zo’n leuk memobord is in een handomdraai gemaakt en staat ontzettend leuk in huis. Ideaal voor het ophangen van foto, herinneringen en lijstjes.

#6 Kas

Van oude fotolijstjes kun je ook vrij eenvoudig zo’n mooie kas maken. Ideaal om plantjes op te kweken in huis en het staat ook nog leuk. De DIY vind je op Hometalk.

#7 Dienblad

Heb je nog een leuk lijstje over, maar geen glazen plaat meer? Gebruik de omlijsting dan voor het maken van een leuk dienblad! Op Capitol Romance vind je een leuke DIY, maar er zijn heel veel variaties op mogelijk.

#8 Kunstwerk

Noem het kunst of noem het kitsch, maar ik vind dit dus ontzettend leuk! Het idee is afkomstig van Makely.

#9 Natuur’schilderij’

Met natuurlijke materialen kun je de mooiste dingen maken. Dit idee biedt natuurlijk eindeloos veel variatiemogelijkheden.

#10 Boekenplankjes

Wil jij je boekenplankjes extra speciaal maken? Frame ze dan met een fotolijst om het echte blikvangers te maken.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

1 gedachte over “10x wat te doen met oude fotolijsten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *