fashion

7 tips voor duurzame webshops voor kleding

Heb je besloten jouw garderobe te verduurzamen? Goed bezig! Er is namelijk volop keuze qua kleding, zelfs als je de fast fashionketens voortaan overslaat. Via platformen als Vinted, United Wardrobe en Marktplaats kun je prachtige tweedehands kleding scoren, maar ook in tweedehands kledingzaakjes vind je af en toe echt pareltjes. Of je kunt lid worden van één van de kledingbibliotheken in ons land. Hier kun je kleding lenen en weer omruilen als je toe bent aan iets anders. Wil je liever nieuwe kleding kopen, maar dan wel zo duurzaam mogelijk? Dan help ik je met dit artikel graag op weg. Ik deel namelijk 7 tips voor duurzame webshops voor kleding.

fashion

Wolf & Storm

Wolf & Storm draait al aardig wat jaartjes mee en heeft veel harten veroverd van duurzame doeners. Alle artikelen in de webshop zijn duurzaam, vegan én biologisch. Bovendien vind je in de webshop van Wolf & Storm ook heel veel mooie en duurzame accessoires. De webshop is gericht op vrouwenmode en verkoopt kleding en accessoires van mooie merken als ArmedAngels, Denise Roobol, Matt and Nat en Noumenon, People Tree en Alchemist.

watMooi

In de webshop van watMooi vind je een uitgebreid aanbod aan duurzame kleding voor vrouwen. watMooi is echt een klassieker onder de duurzame webshops want de shop is al sinds 2006 actief en is uitgegroeid tot de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Ze verkopen kleding en accessoires van onder andere Alchemist, Myomy, People Tree, Organic Basics, Paala, Rhumaa, Blue Loop en Swedish Stockings. Je kunt bij elk kledingstuk bovendien zien in welke opzichten dit duurzaam geproduceerd is. Zo zijn er iconen voor bijvoorbeeld biologisch katoen, eerlijke handel, vegan kleding en gerecyclede materialen.

Sophie Stone

Sophie Stone is een webshop waar biologische en eerlijke mode centraal staat. De focus van de webshop ligt vooral op Sophisticated Fair Fashion voor vrouwen, maar je vindt in de webshop ook accessoires en kleding voor mannen en kinderen. Bij Sophie Stone winkel je voor items van mooie merken als People Tree, ArmedAngels, Alchemist, Jan ‘n June, Kings of Indigo en Dedicated. Bovendien kun je het aanbod filteren op merk, materiaal en criteria.

Project Cece

Project Cece is een platform waar je heel veel duurzame mode voor vrouwen, mannen én kinderen op één plek vindt. Het platform is een verzamelwebsite waar diverse duurzame merken en webshops bij zijn aangesloten. Zo vind je op één plek de mooiste kleding van duurzame merken als ArmedAngels, Kings of Indigo, Miss Green, Organic Basics, People Tree, Saint Basics en Studio JUX. Je kunt het aanbod bovendien filteren op merk of label. Zo weet je precies welke kleding vegan is of lokaal wordt geproduceerd. Handig!

Brand Mission

Brand Mission is een webshop met winkels in Haarlem en Amsterdam. Ze zijn gespecialiseerd in fair fashion voor vrouwen en mannen. In het assortiment vind je kleding en accessoirs van merken als Alchemist, Kuyichi, Veja, ArmedAngels, Maium, Nudie Jeans en Loop.a Life. Daarnaast verkopen ze ook duurzame cosmeticaproducten.

Shop Like You Give A Damn

De webshop van Shop Like You Give A Damn heeft een uitgebreid assortiment met kleding, interieuritems, verzorgingsproducten en huishoudartikelen. De shop heeft qua kleding een focus op eerlijke en vegan mode voor vrouwen, mannen en kinderen. Shop Like You Give A Damn werkt als een marktplaats: eerlijke merken en bedrijven kunnen hier hun producten aanbieden. Hierdoor heb je als shopper een uitgebreid aanbod aan kleding en accessoires van populaire merken als A Beautiful Story, Alchemist, Insane in the rain, Kings of Indigo, Loop.a Life, Matt and Nat en Studio JUX.

The Blind Spot

The Blind Spot is een webshop waar niet alleen duurzame kleding, maar ook interieuritems, stationery en verzorgingsproducten worden verkocht. In het assortiment vind je eerlijke mode voor vrouwen, mannen en kinderen. The Blind Spot verkoopt kleding van mooie merken als Kuyichi, Alchemist, ArmedAngels, Dedicated, Maium, People Tree, Mud Jeans en Swedish Stockings.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *