be more vegan

Kookboektip: Be more vegan

Wil jij graag wat vaker plantaardig eten, maar weet je niet zo goed hoe je dit kunt aanpakken? Dan is het onlangs verschenen boek ‘Be more vegan’ zeker iets voor jou! Zo op het eerste gezicht kan vegan eten overweldigend lijken. Het wordt vaak gezien als een lifestyle waar je veel voedingsmiddelen ‘moet’ laten staan, zoals yoghurt, kaas, vis en ei. Maar je krijgt er ook zoveel voor terug. In ‘Be more vegan’ ontdek je de voordelen van plantaardig eten en leer je hoe gevarieerd en smakelijk de vegan keuken eigenlijk is.

be more vegan

‘Be more vegan’ is het tweede kookboek van Niki Webster. Deze blogster is het brein achter Rebel Recipes. In 2015 startte zij met haar kookblog om plantaardige recepten in het zonnetje te zetten. Sinds die tijd heeft ze flink wat aanzien vergaard in de vegan community. Haar recepten zijn onder andere verschenen in The Times, Metro, Independent en Vegan Living en eerder verscheen al van haar hand het boek ‘Rebels lekker’.

be more vegan

‘Be more vegan’ is een kookboek voor de beginnende vegan. Het boek bevat 50 eenvoudige recepten om op laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig koken. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, Avondeten, Snacks & Extra’s en Zoet. Zo ben je elk moment van de dag voorzien van heerlijke opties. Mijn persoonlijke favorieten zijn de zoete bananenpancakes, de smoky tomaten-bonensoep en de harissa-falafelburgers. Maar in het boek vind je ook recepten voor de ultieme ‘kaastosti’, een Indiase currybowl, gevulde tofu-fajita’s, hoisin-jackfruit-burrito’s, summer rolls, millionaire’s shortbread en sticky chocoladetaart.

be more vegan

Het kookboek is ook een fantastische gids om stap voor stap meer vegan te eten. Het boek bevat, naast alle heerlijke recepten, ook nog eens volop informatie over de vegan lifestyle. Niki geeft antwoord op de meest rare vragen die aan haar gesteld zijn, legt uit welke vitamines en mineralen je écht nodig hebt en laat je kennismaken met de meest gebruikte vervangers in de vegan keuken. Al deze hoofdstukken zijn op een toegankelijke en luchtige manier geschreven en de fijne graphics zorgen voor een feel good vibe door het hele boek heen.

be more vegan

Het kookboek ‘Be more vegan’ is nu overal verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 15,99. Eerder verscheen van Niki Webster al het boek ‘Rebels lekker’. Je zou haar zeker ook moeten volgen op haar blog Rebel Recipes voor nog veel meer vegan kookinspiratie.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *