50x vegan zuivel

Kookboektip: 50x vegan zuivel

Wil jij graag meer plantaardig eten, maar vind je het lastig om een goede vervanging te vinden voor zuivelproducten? Dan kan ik je het boek ’50x vegan zuivel’ van harte aanbevelen! In dit nieuwe kookboek vind je namelijk talloze recepten voor het creëren van vegan zuivel. Van pindamylk tot cashewkaasjes en van roomkaaz tot kookroom: je vindt het allemaal in ’50x vegan zuivel’.

50x vegan zuivel

Het kookboek ’50x vegan zuivel’ is geschreven door Marleen Visser. Eerder verschenen van haar hand al de boeken ‘IJs’ en ‘Altijd ijs’. Zij is werkzaam als foodfotograaf, foodstylist en receptontwikkelaar. Deze talenten komen allemaal terug in haar nieuwste kookboek. De heerlijkste vegan recepten worden in ’50x vegan zuivel’ gecombineerd met de prachtigste foodfoto’s.

50x vegan zuivel

De recepten in het boek zijn opgedeeld in praktische hoofdstukken. In het hoofdstuk Mylk leer je alles over het zelf maken van plantaardig melk. Het hoofdstuk bevat recepten voor onder andere diverse soorten notenmylk, kokosmylk, rijstmylk en de ontzettend populaire havermylk. Het hoofdstuk Boter bevat handige recepten voor het maken van zachte smeerbare plantaardige boter, kruiden-knoflookboter en boterkoek. In het hoofdstuk Dranken vind je de meest heerlijke drankjes voor op warme of juist koude dagen en voor bijzondere gelegenheden. Hier leer je hoe je zelf een banaan-aardbei-mylkshake, een spicy warme choco of mangolassi kunt maken.

50x vegan zuivel

In het hoofdstuk Yoghurt & Room ontdek je hoe je vrij eenvoudig zelf cashew-kookroom, bieslook-roomkaaz of kokosroom kunt maken. In Toetjes vind je recepten voor vegan tiramisu, chai-rijstpudding, kokos pannacotta en rose & berry yoghurtijs. En dan het langverwachte hoofdstuk Kaaz. Voor veel mensen is kaas lastig om te vermijden of te vervangen bij een plantaardig eetpatroon. Marleen laat in dit hoofdstuk zien dat er allerlei handige vervangers zijn voor kaas. Zo leer je jouw eigen komijnkaaz, Parmezaanse kaaz, nozzarella (geen typfoutje) en kaazfondue te maken. Het boek sluit af met het hoofdstuk Ei & Saus. Hier leer je hoe je van aquafaba je eigen mayonaise of meringue kunt maken en hoe je toast met scrambled tofu in een mum van tijd op tafel zet.

50x vegan zuivel

Naast al deze heerlijke recepten deelt Marleen in ’50x vegan zuivel’ ook nog eens al haar tips en tools om zelf aan de slag te gaan met het maken van vegan zuivel. Ze vertelt je welke ingrediënten echt niet mogen ontbreken in de voorraadkast en welke producten je kunt gebruiken als verdikkingsmiddel. Bovendien zijn veel recepten voorzien van slimme tips om het recept nog makkelijker te maken, variatiesuggesties of tips om de pulp te gebruiken om voedselverspilling tegen te gaan.

50x vegan zuivel

Het kookboek ’50x vegan zuivel’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 18,99. De eerdere boeken van Marleen Visser zijn ook nog te koop. Je kunt Marleen natuurlijk ook volgen op Instagram voor nog meer hongerig makende foto’s en inspirerende plaatjes.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *