kabouterpaden in Gelderland

Kabouterpaden in Gelderland

De natuur is goed voor ons allemaal. Door regelmatig in de natuur te vertoeven, verbeteren we onze welzijn aanzienlijk. De natuur maakt ons gezonder, fitter, creatiever en vrolijker. Toch brengen veel mensen de meeste tijd binnenshuis door. We leven in ons huis, gaan naar ons werk in grote kantoorgebouwen en leggen onze reizen af in de auto of de trein. De meeste mensen zien op een dag niet meer groen dan de boom voor het raam en de groenstrook langs de snelweg. Dat moet toch anders kunnen? Zelfs onze kinderen brengen maar weinig tijd door in de natuur. En dat terwijl contact met de natuur zó belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling en voor het respect voor de natuur.

Gelukkig kunnen we onze kinderen heel eenvoudig in contact brengen met de natuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan één van de vele kabouterpaden in ons land samen met de kinderen. Kabouterpaden zijn leerzame en vooral leuke speurtochten in de natuur, speciaal voor de kleintjes, waarbij er wordt gespeurd naar kabouters en andere tekenen van deze sprookjeswezens. Een fantastische manier dus om de kinderen een dagje te laten spelen en ontdekken in de natuur. In dit artikel vind je een overzicht van de kabouterpaden in Gelderland.

Kabouterpad Achterhoek

Kabouterpad Beek-Ubbergen

Kabouterpad De Bastei

Kabouterpad Hoenderloo

Kabouterpad Nunspeet

  • Kabouterpad Nunspeet is een route van ongeveer 1 kilometer over de Veluwe voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud
  • Inclusief kaboutermuts, knapzak met iets lekkers en kabouterboek
  • Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet
  • De route is niet toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en mindervaliden
  • https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/veluwe/kabouterpad-nunspeet

Kabouterpad Renkums Beekdal

  • Kabouterpad Renkums Beekdal is een route van ongeveer 800 meter over de Veluwe voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud
  • Inclusief puntmuts, knapzak, consumptiebon en kabouterboek
  • Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum
  • Het pad is minder geschikt voor kinderwagens, rolstoelen en mindervaliden vanwege steile hellingen
  • https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/veluwe/kabouterpad-renkums-beekdal

Wil je eens een kabouterpad bezoeken? Vind dan eenvoudig een locatie bij jou in de buurt via de overzichtskaart van kabouterpaden in Nederland of via mijn artikelen over kabouterpaden in andere provincies:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *