goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #213

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

We The People

Vanaf 4 juli kun je op Netflix de fantastische geanimeerde muziekvideoreeks ‘We The People’ zien. In deze serie leer je alles over de beginselen van rechten en burgerschap door aansprekende songs van onder andere Janelle Monáe, Adam Lambert, Bebe Rexha en H.E.R.

Franse straatkunstenaar repareert de straten van Lyon

De Franse kunstenaar Ememem zet zich in voor het mooier maken van zijn stad Lyon. Door middel van mozaïeken repareert hij gaten in de stoep, scheuren in de muren en kapotte wegen. Zijn mozaïeken zijn echt prachtig en maken de stad bijzonder en vrolijk. Zijn kunst werkt echt aanstekelijk!

Meer natuur!

meer natuur

Deze maand is het boek ‘Meer natuur!’ van Sarah Stirling verschenen. In dit boek vind je tips om meer natuur in jouw leven te introduceren. Met 52 tips voor binnen- en buitenactiviteiten, DIY’s en recepten ontdek jij het buitenleven ten volle. Het boek is nu verkrijgbaar voor € 16,99. Een uitgebreide review volgt snel op Awkward Duckling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *