goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #212

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Tuiny Forest is terug!

Tuiny Forest

Wil je van jouw tuin een groene oase maken? Dan haal je met het Tuiny Forest pakket van Sprinklr met het grootste gemak een inheemse bos op tuinformaat in huis. Het pakket in ontwikkeld in samenwerking met IVN Natuureducatie en bevat vijf heesters, vijf bomen en een zadenmix met 27 kruidenplanten. Alles is gifvrij gekweekt en inheems. Het pakket is te bestellen via de website van Sprinklr. Je ontvangt het pakket in november: dé plantmaand bij uitstek!

Spinnendraad als vervanger van plastic

spinnenweb

Britse onderzoekers hebben een duurzaam en plantaardig materiaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden als vervanger van plastic. Het materiaal is gebaseerd op de structuur van spinnendraad en gemaakt van soja. De draad van een spin staat bekend als een ontzettend sterk natuurlijk materiaal en het ontwikkelde materiaal is net zo sterk én composteerbaar. Bovendien kan het materiaal al op grote schaal worden geproduceerd en toegepast worden op diverse manieren. Het bedrijf Xampla zal het materiaal gaan gebruiken voor diverse gebruiksproducten die later dit jaar worden geïntroduceerd.

Belgische overheden veroordeeld voor gebrekkig klimaatbeleid

klimaatverandering

Na de Nederlandse overheid is nu ook de Belgische overheid aansprakelijk gehouden voor het gebrekkige klimaatbeleid. Deze week zijn de Belgische overheden door de rechtbank in Brussel veroordeeld omdat het klimaatbeleid de wettelijke zorgplicht en de mensenrechten schendt. Klimaatzaak, dat de rechtszaak had aangespannen, gaat nog wel in beroep omdat er geen concrete reductiedoelstellingen zijn opgelegd door de rechter. Maar dat wereldwijd overheden en bedrijven aansprakelijk worden gehouden voor hun nalatigheid is natuurlijk fantastisch nieuws!

Bron foto 2: Sprinklr

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #212”

  1. De vrijblijvendheid is er af in het klimaatbeleid en dat is zuivere winst. Misschien dat er nu iets meer vaart wordt gezet in de onvermijdelijke energietransitie. We kunnen de boel wel voor ons uit blijven schuiven maar daar los je niets mee op. De schouders er onder en met echte concrete plannen komen hoe we van hier naar daar komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *