goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #211

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Clean Beach Cup

zwerfafval

Deze zomer staat, naast zon, zee en strand, ook helemaal in het teken van ploggen. Vorige week is namelijk de Clean Beach Cup van start gegaan. Deze opruimactie vindt plaats langs de hele kust van België en Nederland en is verreweg de grootste strand cleanup actie van de Benelux. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te doen. Opruimen kan altijd en overal en je kunt jouw route, foto’s en opgeruimde vuilnis delen via de gratis app WePlog en op social media via #enecocleanbeachcup. Het event wordt aan het eind van de zomer afgerond met een grote strandopruimactie op 12 september. De badplaats die dan het meeste afval ophaalt, wint de Eneco Clean Beach Cup 2021. Doe je mee?

Zeeman verkoopt tweedehands kleding

kleding

Vanaf deze maand verkoopt winkelketen Zeeman ook tweedehands kleding onder het label RESALE. Zo willen ze tweedehands baby-, kinder-, en dameskleding een nieuw leven geven. In het Zeeman filiaal in Osdorp is RESALE als proef gestart en deze maand zijn er nog eens 5 filialen toegevoegd. De intentie is om RESALE te introduceren door heel Nederland. De proef is opgestart in samenwerking met kringloopketen Het Goed. Klanten van Zeeman kunnen de RESALE kleding nu vinden in de filialen in Osdorp in Amsterdam, Baronie in Alphen a/d Rijn, Vlamingstraat in Den Haag, Markt in Nieuwegein en Sint Jacobslaan in Nijmegen. Klanten hebben bovendien de mogelijkheid om bij deze filialen hun gebruikte kleding in te leveren voor recycling.

Pandemie inspireert tot duurzaam leven

recycle

Uit het onderzoek Duurzame Keuzes van BeFrank is gebleken dat ruim een derde van de werkende Nederlanders de indruk heeft dat ze het afgelopen jaar duurzamer zijn gaan leven. Zo koos 44% van de deelnemers aan het onderzoek voor minder voedselverspilling en 39% van de deelnemers voor het eten van minder vlees. Ook lokale producten kopen, afval scheiden en vaker lopend of op de fiets boodschappen doen, zijn populaire duurzame gedragswijzigingen. Goed bezig mensen!

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #211”

  1. Het lijkt me dat op deze manier voor veel mensen de drempel lager ligt om voor 2e hands te kiezen. Ken aardig wat mensen die bij 2e handskleding toch een beetje het beeld van smoezelig en niet hygienisch hebben. Wat best wel vreemd is aangezien deze mensen wel regelmatig in de vakantie voor een hotel of huisje kiezen en dan heb je toch ook te maken met 2e hands in de vorm van beddengoed etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *