goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #210

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

H&M vermeldt milieu impact op kledingstukken

fashion

Fashionketen H&M maakt een start met het toepassen van milieu impactscores op producten. Door gebruik te maken van de Higg Index Duurzaamheidsscore krijgen klanten bij ieder product inzicht in de scores op het gebied van fossiele brandstoffen, waterverbruik, watervervuiling en CO2 uitstoot op een schaal van 1 tot en met 3, waarbij 3 staat voor de minste impact. De scores staan nu nog op een select aantal producten, maar het doel is om dit uiteindelijk uit te breiden.

We Doen Het Samen! Festival

tuinieren

Deze zaterdag, 5 juni, zou eigenlijk het We Doen Het Samen! Festival plaatsvinden. Helaas is het niet mogelijk om een festival te organiseren in deze tijd. Gelukkig hebben de partners van het festival besloten om toch diverse inspirerende activiteiten te organiseren. Zo kun je van 7 tot en met 10 juni deelnemen aan één van de workshops van KNHM en NOV. Hier leer je meer over fondsenwerving, het maken van een filmpje of eendagsvrijwilligers. Op donderdag 10 juni reikt Hugo de Jonge de Nationale Vrijwilligersprijzen uit. En op donderdag 24 juni leer je alles over maatschappelijk vastgoed kopen tijdens de bijeenkomst van WijkBV van LSA Bewoners. Op de website van We Doen Het Samen! vind je een overzicht van de activiteiten.

Plastic Soup Surfer

plastic soup surfer

Deze week is het boek ‘Plastic Soup Surfer’ verschenen: een boek over dé plastic soup surfer Merijn Tinga. In het boek ga je op avontuurlijke expedities met hem en leer je alles over zijn leven en zijn missie. Het boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 20,99.

Ben & Jerry’s Changed the Whirled

Vegan fans van Ben & Jerry’s opgelet: vanaf deze week is er een nieuwe vegan smaak verkrijgbaar! Change the Whirled is de naam en het karamelijs zit boordevol fudge en chocokoekjes. Je zult er wel snel bij moeten zijn want het is een limited edition. Change the Whirled is verkrijgbaar bij New York Pizza, de Ben & Jerry’s Scoop Shop en via delivery partners.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *