knuffels

10x wat te doen met oude knuffels

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om oude knuffels een nieuw leven te geven.

#1 Handpop

handpop

Is het lijfje van de favoriete knuffel van één van jouw kinderen helemaal kapot? Maak er dan een leuke handpop van! Een DIY vind je op Infarrantly Creative.

#2 Knuffelkussen

knuffels

Je kunt oude knuffels natuurlijk ook omtoveren in een knuffelkussen. Dit kun je doen met één knuffel, maar ook met meerdere. Dit is vooral ideaal voor kinderen die nog geen afstand kunnen doen van hun favoriete knuffels. Zo kunnen ze hun knuffel toch nog mee naar bed nemen.

#3 Rugzak

Hoe leuk is deze rugzak gemaakt van een knuffel? Je zult er even wat handigheid in moeten krijgen, maar dan kun je ook wel iets heel erg leuks zelf maken dat je ook nog eens heel leuk cadeau kunt doen. Het idee is afkomstig van Instructables.

#4 Deurstopper

knuffel

Wist je dat je van een oude knuffel ook vrij eenvoudig een handige deurstopper kunt maken? Op Friendly Nettle vind je een uitgebreide DIY. Leuk én handig voor op de kinderkamer.

#5 Nieuwe knuffel

Je kunt van een aantal oude knuffels natuurlijk ook één nieuwe knuffel maken. Op Second Life, of bovenstaande video, zie je hoe leuk dat kan zijn!

#6 Harry Potter’s Book of Monsters

Als Harry Potter fan mag een Book of Monsters natuurlijk niet ontbreken in de kast. Van oude knuffels kun je deze helemaal zelf maken. Laat je fantasie de vrije loop en creëer het leukste Book of Monsters ooit!

#7 Etui

Van een oude knuffel kun je natuurlijk ook heel eenvoudig een leuke etui maken. Op Creative Creations vind je een duidelijke DIY om hier zelf mee aan de slag te gaan.

#8 Portret

Wil jij, of jouw kind, de knuffel graag als aandenken bewaren? Overweeg dan eens om de knuffel te verwerken in een mooie lijst. Je kunt de hele knuffel of een deel ervan in een frame of in een box plaatsen en aan de muur hangen. Zo kun je er elke dag naar kijken.

#9 Knuffelstoel

Hoe fantastisch is deze knuffelstoel?! Als je een flinke verzameling van oude knuffels hebt, kun je er zeker zoiets moois van maken.

#10 Dierenasiel

huisdieren

Wist je dat ze bij het dierenasiel of een lokale dierenhulpinstantie waarschijnlijk heel blij zijn met jouw oude knuffels? Ze geven de knuffels vaak aan de dieren als troost of om mee te spelen. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een lokale instantie om te vragen of ze behoefte hebben aan oude knuffels.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

1 gedachte over “10x wat te doen met oude knuffels”

  1. Ik gebruikte de vulling van de oude knuffels, die mijn kinderen hadden altijd om kussens, jassen, dekens etc op te vullen. De “lichaampjes” gebruikte ik dan vervolgens voor het schoonmaak en kluswerk (ramen lappen, als vaatdoek, zakdoek, dweildoek, poetslap en wc schoonmaak doek). Knuffeldoekjes gebruikte ik ook daarvoor. Knuffeldoekjes vonden wij ideaal voor schoenen te poetsen, wc te boenen, als kinderen gefomeerd hebben de boel op te ruimen, waslap (on ons zelf mee te wassen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *