duurzaam puzzelen

3 tips voor duurzaam puzzelen

Heb ik jullie wel eens verteld dat ik gek ben op puzzelen? En nee, ik ben geen bejaarde. Puzzelen in de laatste jaren juist weer enorm populair! Aan het begin van de coronatijd waren de legpuzzels bijna niet aan te slepen en populaire platformen als de New Yorker en Flow brengen zelfs hun eigen puzzels uit. Nu ben ik natuurlijk altijd op zoek naar manieren om mijn hobby’s zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom heb ik voor jullie 3 tips verzameld voor duurzaam puzzelen.

#1 Tweedehands puzzels

puzzel

Er zijn ontzettend veel puzzels in omloop. Dat is niet zo gek: mensen maken een puzzel vaak maar één keer en daarna kijken ze er niet meer naar om. Daarom vind je volop puzzels in kringloopwinkels en op platformen als Marktplaats. Zelfs op Facebook zijn specifieke groepen te vinden voor het ruilen van puzzels. Ideaal toch? Zo heb je in een mum van tijd een nieuwe puzzeluitdaging voor slechts een paar euro. Dat is nog eens duurzaam en slim puzzelen!

#2 Duurzame puzzels

puzzel

Natuurlijk zijn er ook genoeg mooie merken die puzzels uitbrengen die duurzaam geproduceerd zijn. Eén van mijn nieuwe favoriete merken is eeBoo. Dit bedrijf maakt puzzels van 90% gerecycled materiaal en met plantaardige inkt. eeBoo is bovendien opgericht door een vrouw die gewoon vanuit huis haar bedrijf is gestart. De printen van de puzzels zijn fantastisch en veel puzzels en spellen van eeBoo hebben thema’s als duurzaamheid, gelijkheid en natuur. Ook de legpuzzels van Cloudberries en de houten puzzels van Wentworth zijn een duurzamere keuze.

#3 Geef ze door

puzzel

Jij kunt ook een steentje bijdragen aan de circulatie van puzzels. Zorg goed voor de puzzels, raak geen stukjes kwijt en geef de puzzel weer door aan een ander als je ermee klaar bent. Dit kun je doen door ze te verkopen via Marktplaats, Vinted of Reshopper, ze te ruilen via Marktplaats of met kennissen of door ze weg te geven aan een ander via een lokale weggeefkast.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *