de groene barbecue

Kookboektip: De groene barbecue

De barbecue is onlosmakelijk verbonden met zonnige dagen in de achtertuin of in het park. Niets sluit een gezellige zomerse dag beter af dan grillen op een zwoele zomeravond onder het genot van een drankje. Barbecueën staat voor samenzijn, gezelligheid en lekker eten. Ik vond het dan ook heel jammer, toen ik vegetarisch besloot te eten, dat de keuze tijdens de barbecue vaak werd beperkt tot partjes komkommer, stokbrood en pindasaus. Gelukkig ben ik ondertussen flink wijzer geworden en heb ik ontdekt dat je ook als vega(n) heerlijk kunt eten van de barbecue. En met de recepten uit het nieuwe boek ‘De groene barbecue’ wordt jouw volgende BBQ een daverend succes!

de groene barbecue

‘De groene barbecue’ is het nieuwste boek van foodstyliste en auteur Rukmini Iyer. Al eerder verschenen van dezelfde auteur de boeken ‘De snelle bakplaat‘, ‘De groene bakplaat’ en ‘De wereldse bakplaat‘. Stuk voor stuk ontzettend fijne kookboeken waarin eenvoudig, gezond en gevarieerd koken centraal staat. ‘De groene barbecue’ is de logische opvolger van deze boeken. In dit nieuwe kookboek vind je namelijk 75 heerlijke vega(n) gerechten voor op de grill.

de groene barbecue

De recepten in ‘De groene barbecue’ zijn opgedeeld in de hoofdstukken Fris & Licht, Iets Vullends, Om Mee Te Nemen en Zoet. Zoals je kunt zien, krijg je dus niet alleen een heleboel fijne recepten voor op de barbecue zelf. In het boek vind je ook volop recepten voor voor- en bijgerechten. Zo ben je niet alleen voorzien van fijne plantaardige gerechten voor op de grill, maar kun je de hele maaltijd eromheen ook plannen. In het boek vind je ook talloze handige tips voor een succesvolle barbecue. Je leest wat er niet mag missen in een barbecue toolkit en je krijgt handige tips voor zowel gas- als houtskoolbarbecues. Achterin het boek vind je bovendien slimme tips om restjes te verwerken in een nieuwe maaltijd. Zo verspil je niets en kook je helemaal duurzaam op de grill.

de groene barbecue

En dan de recepten, want daarvoor kopen we tenslotte een kookboek. Ik kan je vertellen dat Rukmini Iyer ook in dit boek haar reputatie waarmaakt. Het boek staat boordevol smakelijke en pure gerechten die vrij makkelijk te bereiden zijn. Mijn persoonlijke favorieten zijn de spiesjes met kastanjechampignons en halloumi, de pittige paneer met mango-avocadosalade en de gevulde portobello’s met pijnboompitten en pittige mozzarella.

de groene barbecue

Maar in het boek vind je ook recepten voor heerlijke gekruide worteltjes, zachte kersen met geitenkaas, watermeloenpartjes met feta, gekruide paneerballetjes en gekaramelliseerde mango als bijgerecht. Als hoofdgerecht op de grill kun je onder andere kiezen uit gekaramelliseerde flespompoen of gepofte zoete aardappels. Of grill je liever srirachatofu met limoendressing of krokante mais met salie-pijnboompittenboter? En de barbecue sluit je natuurlijk af met iets lekkers. Zoals het zomerse bosvruchtenpakketje met vanille en mascarpone of de kaneelananas met munt, limoen en kokos. Heb je al trek?

de groene barbecue

Het nieuwe boek van Rukmini Iyer is nu overal verkrijgbaar. Je kunt ‘De groene barbecue’ onder andere bestellen bij Bol.com voor € 21,99. De eerdere kookboeken van Rukmini Iyer zijn ook nog volop verkrijgbaar in de boekhandel. Deze kan ik je ook van harte aanbevelen!

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *