goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #208

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Lekker lokaal eten bij Boergondisch Rotterdam

CSA Limburg

Deze week is in Rotterdam de pop-up buurtsuper Boergondisch Rotterdam geopend. Deze supermarkt geeft gezonde producten uit de regio een podium. Het doel is om heel Rotterdam te voorzien van deze duurzame buurtsupers. De eerste buurtsuper van Boergondisch Rotterdam is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 19.00 aan de Zwaanshals 239. Meer informatie vind je op de website van Boergondisch Rotterdam.

Fiets jouw lokale maaltijd bij elkaar

fiets

Wil je genieten van een prachtig landschap, een frisse neus halen en tegelijkertijd je verse boodschappen doen? Dan kan dat nu! GoodFoodClub.nu, een initiatief van De Natuur en Milieufederaties, is namelijk begonnen met het aanbieden van fietsroutes in Nederland die consumenten leiden langs diverse aanbieders van verse producten. Op deze manier hopen ze mensen kennis te laten maken met lokale producenten en aanbieders en willen ze een andere, duurzamere manier van boodschappen doen stimuleren. Je vindt de fietsroutes op de website van GoodFoodClub.

De boshommel is terug!

bij

We krijgen wekelijks te horen dat het slecht gaat met de bijen in de wereld, maar deze week is er zowaar goed nieuws te melden. De boshommel is namelijk terug in Nederland! Deze hommel was al sinds 2007 niet meer waargenomen in ons land, maar werd onlangs ontdekt in het Limburgse Geuldal. In deze regio wordt hard gewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit en blijkbaar met effect! De gevonden boshommel was een koningin dus dat wijst op een aanwezig nest in de buurt. Men hoopt dat de kolonie zich snel uitbreidt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *