goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #207

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Witte verf tegen opwarming van de aarde

huis

Al eeuwen schilderen mensen hun huizen wit om ze op natuurlijke wijze koel te houden. Onderzoekers aan de Perdue University in Amerika hebben dit gegeven genomen om een toepassing te vinden tegen de opwarming van de aarde. Ze hebben een nieuwe verfsoort ontwikkeld: de witste verf ooit. Deze verf reflecteert 98% van de zonnestralen en houdt zo huizen koel zonder gebruik van airconditioning. Dit helpt enorm in de strijd tegen de opwarming van de aarde omdat airconditioning units een groot aandeel hebben in de CO2 uitstoot. Wat een idee!

Wolkenkrabber met verticaal bos in Taiwan

In Taipei in Taiwan is de indrukwekkende wolkenkrabber van Belgisch architect Vincent Callebaut nagenoeg klaar. Dit gebouw van maar liefst 21 verdiepingen is niet alleen een woontoren, maar ook een verticaal bos! De toren bevat 23.000 bomen en planten om de temperatuur te verlagen, omgevingsgeluiden te dempen en CO2 op te nemen. Het gebouw heeft bovendien ook een regenwater recycling systeem en draadloze LED verlichting. Wanneer beginnen ze in Nederland eens met dit soort prachtige initiatieven?

Wat nou WEER?

wat nou weer

Deze week is ‘Wat nou WEER?’ verschenen, de opvolger van ‘Ga voor groen!‘. Beide boeken zijn gemaakt door Liz Gogerly en Sr. Sanchez. In ‘Wat nou WEER?’ leren de vrienden Lulu, Daan, Emma en Amir alles over het weer, droogte, overstromingen en klimaatverandering. Het boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 12,99. Een uitgebreide review volgt natuurlijk snel!

Vegan aanbod bij Burger King

Burger King

Fastfoodketen Burger King is goed op weg met hun vega(n) aanbod. Eerder lanceerden ze al de plantbased Whopper en vanaf deze week kun je bij Burger King ook terecht voor vegan nuggets en een vegan Long Chicken. De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *