goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #206

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nivon lanceert hike & night trektochten

Nivon Trektocht Zeehuis

Nivon, de organisatie die ook wel bekend is van de Natuurvriendenhuizen, lanceerde deze week de hike & night trektochtkaarten. Dit zijn vier verschillende tweedaagse wandelingen dwars door de Nederlandse natuur samen met een budgetproof overnachting middenin de natuur. De kaarten bevatten alle informatie over de route, de omgeving en de accommodatie zodat je lekker unplugged op weg kunt gaan. Elke tocht begint en eindigt bij een OV-punt en je kunt zelf kiezen uit routes van 6 tot en met 25 kilometer. Zo ontdek je de schoonheid van Nederland in jouw eigen tempo. Neem een kijkje in de webshop van Nivon voor meer informatie over de kaarten of om deze direct te bestellen. Op de website kun je ook direct jouw bijbehorende overnachting boeken.

De groene barbecue

de groene barbecue

De lente is in volle gang en de zon laat zich vaker zien. Dat betekent dus dat de BBQ weer tevoorschijn wordt getoverd! En dit jaar hebben wij vega(n)s ook volop lekkers om uit te kiezen. Het nieuwe boek ‘De groene barbecue’ van Rukmini Iyer is namelijk deze week gelanceerd. Deze bestsellerauteur van onder andere ‘De wereldse bakplaat‘ en ‘De snelle bakplaat‘ heeft in dit nieuwe boek 75 nieuwe vega en vegan recepten voor op de grill gebundeld. Het boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 21,99. Binnenkort volgt er natuurlijk nog een uitgebreide review!

Online lifestyle magazine ROUX

goed nieuws

Binnenkort wordt het nieuwe online lifestyle magazine ROUX gelanceerd. Dit groene magazine heeft duurzaamheid als hoofdthema en heeft als motto: sustainability made easy. De oprichters willen met het platform duurzaamheid aantrekkelijk en begrijpelijk maken voor een groot publiek. In aanloop naar de lancering wordt er op de social mediakanalen van ROUX afgeteld door middel van een giveaway week. Van 19 tot en met 29 mei kun je bijvoorbeeld kans maken op een bierpakket van Lowlander Beer, een vegan kaaspakket van Willicroft of een dinercheque van Instock. En vergeet niet na de lancering een kijkje te nemen op ROUX.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 2: Nivon

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #206”

  1. Ben benieuwd naar je review van De Groene Barbecue! Ik ga toevallig vanavond bbq’en bij mijn ouders, en zij zorgen meestal wel voor een paar vleesvervangers, maar dat is meestal geen daverend succes, op een barbecue gebakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *