goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #205

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Rechtstreex naar Den Haag

CSA Overijssel

Het lokale voedselbedrijf Rechtstreex uit Rotterdam is al jaren een succes. Sinds 2013 zet het bedrijf zich in voor een lokale en transparante voedselketen door middel van boodschappenpakketten. Vorig weekend vestigde Rechtstreex een record bij het crowdfundingsplatform CrowdAboutNow: binnen een halve dag hadden ze het maximale doelbedrag van €100.000,- euro bereikt voor een uitbreiding naar Den Haag. Vanaf half mei zal er een lokaal Haags assortiment worden geleverd aan klanten in de stad.

Zero Waste Wandeltours

zero waste

Ben jij benieuwd naar het zero waste aanbod bij jou in de buurt? Neem dan deel aan één van de zero waste wandeltours in het land! Op zaterdag 5 juni, in de Week Zonder Afval, vinden overal in het land zero waste wandeltours plaats. Met een gids ga je op pad om ten minste 5 locaties in de stad te bezoeken die zero waste winkelen mogelijk maken. Vanwege de coronamaatregelen zijn de groepjes beperkt tot 1 gids met 3 deelnemers. Een echte privétour dus! Ga je liever alleen op pad? Dat kan ook! Je kunt ook tickets bestellen om zelf op pad te gaan. De tickets voor de tours zijn nu al verkrijgbaar voor de steden Alkmaar, Apeldoorn, Bilthoven, Enschede, Hoorn, Moddelburg, Sittard, Tilburg, Uden en Utrecht.

IKEA bezorgt elektrisch in Amsterdam

IKEA

Woongigant IKEA gebruikt vanaf deze week elektrische voertuigen voor het vervoeren van bezorgingen in Amsterdam. Het gaat vooralsnog om de bezorgingen binnen de ring A10, maar de ambities zijn groot. Het doel is om in 2025 wereldwijd alleen nog maar uitstootvrij te bezorgen. De plannen sluiten goed aan bij de overige duurzaamheidsdoelen van IKEA die stapsgewijs worden ingevoerd. IKEA hoopt in 2030 volledig circulair en klimaatpositief te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *