kinderen lezen boek

5 tips voor mooie kinderboeken over de natuur

Ik mag dan wel volwassen zijn, maar ik ben gek op kinderboeken! Ik overlaad mijn kinderen met boeken, lees dagelijks voor en lees zelf ook zo nu en dan een kinderboek voor mijn eigen vermaak. Kinderboeken hebben zo hun eigen magie. De verhalen zijn kort, maar pakkend en de illustraties in kinderboeken zijn tegenwoordig fenomenaal. Ik gebruik dan ook graag kinderboeken om mijn kinderen nieuwe dingen te leren, hun fantasie te prikkelen en ze kennis te laten maken met de natuur. Ik gun elk kind deze prachtige boeken en daarom deel ik mijn 5 tips voor mooie kinderboeken over de natuur.

Het dikke boek van onze bijzondere natuur

het dikke boek van onze bijzondere natuur

In ‘Het dikke boek van onze bijzondere natuur’ vind je een heleboel feiten en verhalen over de natuur. Van edelstenen tot bomen en bijzondere dieren: alles komt aan bod. In het boek vind je bovendien prachtige foto’s en mooie illustraties. Het boek is onderdeel van een reeks. Ook ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ en ‘Het dikke boek van het heelal‘ kan ik van harte aanbevelen.

Het dikke boek van onze bijzondere natuur – Ben Hoare – € 19,99

Het plantenboek

het plantenboek

‘Het plantenboek’ is een prachtige gids met indrukwekkende illustraties van allerlei soorten planten. Het boek bevat allerlei leuke weetjes over planten, zoals ‘Hoe vangen vleesetende planten hun prooi?’ en ‘Wat is de hoogste boomsoort ter wereld?’ Het boek is bovendien onderdeel van een reeks. Ook ‘Het dierenboek‘ is echt de moeite waard.

Het plantenboek – Katie Scott & Kathy Willis – € 25,99

Een vogel in de appelboom

een vogel in de appelboom

In ‘Een vogel in de appelboom’ maken kinderen kennis met diverse soorten vogels in ons land én het verstrijken van de seizoenen. Door de focus te leggen op één appelboom in het boek ontdek je als lezer alles over de vogels die een bezoek brengen aan de boom en hoe de boom verandert door het jaar heen.

Een vogel in de appelboom – Anne Crausac – € 7,90

Het bijzondere beestjesboek

In ‘Het bijzondere beestjesboek’ krijgen kinderen antwoord op vragen als ‘Hoe langzaam gaat een slak?’ en ‘Waarom lopen mieren in een rijtje?’. Het boek staat boordevol informatie en mooie prenten over de leukste beestjes op de wereld. Dit boek is onderdeel van een reeks boeken over de natuur. Zo zijn ‘Het zinderende zeeboek‘, ‘Het briljante bloemenboek‘, ‘Het vrolijke vogelboek‘ en ‘Het buitengewone beestenboek‘ zijn ook echt de moeite waard.

Het bijzondere beestjesboek – Yuval Zommer – € 16,99

Kwie kwie kwie kwie kwie – een boek vol vogelverhalen

kwie kwie kwie

‘Kwie kwie kwie kwie kwie – een boek vol vogelverhalen’ is een bijzonder boek over alle soorten vogels die er zijn. Camilla Dreef neemt je mee op ontdekkingsreis in de wereld van vogels en vertelt daarover de leukste verhalen. De illustraties laten de verhalen tot leven komen.

Kwie kwie kwie kwie kwie – een boek vol vogelverhalen – Camilla Dreef – € 18,95

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *