HappySoaps

Mijn zero waste badroutine

Sinds enkele maanden hebben wij een bad in huis. Niet een écht bad, maar een opblaasbaar exemplaar van Tubble. Een echt bad past simpelweg niet in onze badkamer, maar na bijna 20 jaar alleen douchen, vonden we dat we wel een bad verdienden. En we hebben er nog geen moment spijt van gehad! Een bad is ideaal met kleine kinderen en een zegen om écht even een moment rust te nemen. Ik neem tegenwoordig veel meer tijd voor mezelf in de badkamer en mijn badkamerroutine is hierdoor ook wat veranderd. Ik deel in dit artikel graag mijn zero waste badroutine met jullie.

Shampoo

HappySoaps shampoobar

Eén van de meest eenvoudige veranderingen richting een zero waste badroutine is de overstap van shampoo naar een shampoo bar. Je hoeft de badkamer niet langer meer te vullen met plastic flessen. In plaats daarvan kies je een shampoo bar die past bij jouw haartype in een geur waar jij blij van wordt. Ik mocht twee verschillende shampoo bars van HappySoaps uitproberen. Dit Nederlandse bedrijf maakt plasticvrije verzorgingsproducten die natuurlijk, palmolievrij én vegan zijn. Ik koos voor de Aloë You Vera Much shampoo bar en de In Need of Vitamin Sea shampoo bar. Beide bars hebben een heerlijke frisse geur en daar houd ik van in de badkamer. Een shampoo bar is heel eenvoudig in gebruik. Je maakt de bar een beetje nat en zeept je haar, of je handen, in met de bar. Vervolgens was je jouw haar zoals je gewend bent. De shampoo verdeelt goed over het haar en is makkelijk weer uit te spoelen. Je haar wordt net zo schoon als je gewend bent van reguliere shampoo, maar dan zonder al de verpakkingen en de onuitspreekbare ingrediënten. Je doet trouwens heel lang met één bar en het staat nog gezellig in de badkamer ook.

Zeep

soapbars

In plaats van douchegel gebruik ik al enkele jaren een soap bar om me mee te wassen. Hiermee spaar je jaarlijks toch flink wat plastic flessen uit en het is ontzettend fijn in gebruik. Je zeept je lijf, of een washandje, in met de soap bar en je wordt van top tot teen schoon. Er is ontzettend veel keuze aan soap bars tegenwoordig. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en geuren, voor elk huidtype en zelfs in handig miniformaat voor onderweg of op vakantie.

Scheren

scheren

Sommige mensen houden ervan om hun benen, oksels, bikinilijn en andere gebieden regelmatig te scheren. Andere mensen zien dit helemaal niet zitten. Alles is prima en ieder heeft zo zijn voorkeur. Ik scheer zo nu en dan mijn oksels en mijn benen en dat doe ik met een scheermesje en een shaving bar. Zo’n shaving bar is net een soap bar, maar dan speciaal voor het scheren. Je smeert er je benen mee in en je bent klaar om te scheren. Als scheermesje gebruik ik gewoon een simpel exemplaar van de drogist. Een safety razor durf ik persoonlijk (nog) niet aan omdat ik al een enorme kluns ben met een regulier scheermesje, maar als je jouw scheerroutine helemaal low waste wilt maken, kun je je eens inlezen over het gebruik van een safety razor, bijvoorbeeld op het blog van Het Zero Waste Project.

Relaxen

HappySoaps

Natuurlijk is badtijd vooral relaxtijd! Daarom neem ik uitgebreid de tijd om uit te rusten, te ontprikkelen, een filmpje te kijken en te mediteren in bad. Het is echt de enige zone in huis waar we ons even terug kunnen trekken van de alledaagse chaos. Om je ontspanningsbad een extra dimensie te geven kun je badzout of een bath bomb toevoegen. Dit geeft het bad een heerlijke geur en helpt je te ontspannen of pept je juist extra op. Mijn favoriete geuren zijn Lavender Fields, Ylang Ylang en Ocean van HappySoaps. Deze bath bombs zijn ideaal in de zero waste badkamer omdat ze zonder plastic worden geleverd, geen palmolie bevatten en helemaal vegan zijn. Bovendien zijn deze bath bombs iets kleiner dan je misschien gewend bent waardoor je goed kunt doseren voor jouw bad. Ik gebruik het liefst twee bath bombs tegelijk om optimaal te genieten van die heerlijke geur. Daarna leun je achterover, sluit je jouw ogen en geniet je van de welverdiende me-time.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HappySoaps. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *