vega BBQ recepten

5 heerlijke vega BBQ recepten

Het is alweer april en dat betekent dat de temperatuur langzaam opklimt en de barbecue weer uit de schuur mag worden gehaald! Voor veel mensen is een smakelijke barbecue dé perfecte afsluiter van een mooie dag. Barbecueën is in ons land dan ook onlosmakelijk verbonden met de lente en de zomer. Lekker buiten eten en grillen is trouwens helemaal niet alleen voor vlees- en viseters. Er zijn ook volop mogelijkheden voor een vegetarische barbecue! Ik deel 5 heerlijk vega BBQ recepten waar je gegarandeerd verzot op raakt en ze zijn stuk voor stuk ook nog eens heel erg eenvoudig. Ideaal voor die gezellige avondjes in de achtertuin boven jouw Big Green Egg of voor die zwoele zomeravonden in het park.

Gesmolten camembert

camembert

Camembert is een geliefde kaas hier in huis en vooral wanneer het op de barbecue is gesmolten. Je hebt niets anders nodig dan een pakje camembert, een stokbroodje en een barbecue. Het is bovendien heel eenvoudig om te bereiden en geschikt voor elk type barbecue, of je nu een wegwerpexemplaar of een OFYR hebt. Voordat je de camembert op de barbecue plaatst haal je de kaas uit het plastic en plaats je de kaas terug in het doosje of in een ovenschaaltje. Maak een inkeping in de kaas en bestrooi de kaas met wat verse kruiden. Zet het schaaltje vervolgens op de barbecue en wacht tot de kaas is gesmolten. Tast toe!

Groentespiesjes

groentespiesjes

Op veel BBQ’s draait alles om vlees en saus en is maar weinig groente te vinden, maar niet bij jou. Met deze groentespiesjes maak je iedereen blij en je kunt er eindeloos mee variëren. Favoriet zijn courgette, rode ui, champignons, paprika en tomaten, maar wees niet bang om te experimenteren met andere seizoensgroenten. Je kun de spiesjes kruiden met zout en peper en direct barbecueën, maar je kunt de groente ook marineren of glazuren, bijvoorbeeld met de heerlijk balsamicoglazuur van Culy. Leg de spiesjes op de barbecue op relatief laag vuur en vergeet de spiesjes niet regelmatig te draaien. De spiesjes zijn klaar wanneer ze er heerlijk gebruind uitzien en alle groentes gaar zijn.

Gepofte aardappels

gepofte aardappel

Er is eigenlijk niets eenvoudiger dan aardappels poffen op de barbecue. Maak de aardappels vooraf goed schoon en verpak ze per stuk, nog in de schil, in aluminiumfolie. Leg de pakketjes aan de zijkant van de barbecue en laat de aardappels zo 20 tot 30 minuten liggen. Prik er even met een vork in om te checken of de aardappels gaar zijn. Serveer de aardappels met zeezout, flink wat verse gepofte knoflook of kruidenboter en geniet!

Gegrilde mais

gegrilde mais

Gegrilde mais van de barbecue is een klassieker en met goede reden. Normaliter ben ik niet zo’n fan van mais, tenzij het in een burrito is, maar een hele maiskolf van de barbecue met kruidenboter is toch heerlijk! Je kunt de mais zo in zijn geheel op de barbecue grillen, maar het is nog makkelijker om er pakketjes van te maken in aluminiumfolie. Bestrijk de mais met boter en pak ze goed in met folie. Plaats de pakketjes op de grill en draai ze regelmatig om. In ongeveer 20 minuten zijn de maiskolven klaar.

Halloumispiesjes

halloumispiesjes

Halloumi is echt al jaren mijn favoriete kaas. We bakken het samen met ovengroente, eten het op een sandwich met avocado én grillen het op de barbecue. Snijd de halloumi in plakken en maak er spiesjes van. Smeer de kaas in met olijfolie of breng de spiesjes nog extra op smaak met kruiden en specerijen naar keuze. Gril de spiesjes kort op de barbecue, ze zijn echt vrij snel klaar, en serveer ze direct. Je kunt eventueel variëren met de spiesjes door er groente aan toe te voegen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kamado Express. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *