Eten als de beste

Kookboektip: Eten als de beste!

Liefhebbers van lekker én gezond eten opgelet: Hugh Fearnley-Whittingstall heeft onlangs zijn nieuwste boek uitgebracht! Na zijn populaire titels ‘Veg!’ en ‘Heel veel veg!’ is zijn nieuwste boek een logisch vervolg op de tot nu toe verschenen River Cottage boeken. In ‘Eten als de beste!’ worden de heerlijke recepten van de bekende kok gecombineerd met handige adviezen voor een gezond eetpatroon. Dat is nog eens slim voor in de keuken!

Eten als de beste

Hugh Fearnley-Whittingstall is een Britse tv-kok en kookboekauteur die ondertussen al 7 River Cottage kookboeken heeft uitgebracht. River Cottage is de naam van het programma waar hij al sinds 1999 aan verbonden is, maar het is ook de naam van diverse kookcursussen, restaurants en kookboeken van de populaire kok. Hij zet zich al jaren in voor gezonder en duurzamer eten via dit platform en dat merk je ook in zijn boeken. Lokaal, vers en gevarieerd staan altijd centraal in zijn kookboeken die stuk voor stuk bestsellers waren.

Eten als de beste

Zijn nieuwste boek, ‘Eten als de beste!’, is uniek in vergelijking tot zijn vorige titels. In dit boek ligt namelijk een focus op het hoe en waarom van gezond eten. Hugh Fearnley-Whittingstall biedt in het boek niet alleen recepten aan, maar ook een uitgebreide uitleg over hoe je gezond eten eigenlijk in de praktijk brengt en hoe je zo gezond mogelijk kunt leven. Deze adviezen en inzichten zijn gebundeld in 7 basisprincipes waar het boek op stoelt. De onmisbare adviezen zijn gebundeld in de hoofdstukken:

  • Kies natuurlijk
  • Vier variatie
  • Doe je darmen een plezier
  • Verminder geraffineerde koolhydraten
  • Laat vetvrees los
  • Bedenkt wat je drinkt
  • Eet mindful
Eten als de beste

De voedingsadviezen van Hugh Fearnley-Whittingstall zijn natuurlijk niets nieuws. Dezelfde adviezen worden al jarenlang gegeven door diverse voedingsdeskundigen, koks en wetenschappers. Voor dit boek heeft de bekende kok dan ook volop research gedaan en gesprekken gevoerd met deze specialisten. Wat wel nieuw is, is de manier waarop de adviezen worden gegeven en in de praktijk worden gebracht. In het boek worden al deze losse adviezen op logische wijze samengebracht om een voedingspatroon te vormen waar je ook écht iets mee kunt. Gezondere voeding wordt meer bekeken vanuit plezier in plaats van noodzaak en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dat maakt dat je met dit boek met liefde en plezier aan de slag gaat met de adviezen.

Eten als de beste

Natuurlijk bevat het boek ook de geliefde recepten van de River Cottage kok. ‘Eten als de beste!’ bevat maar liefst 100 recepten voor het ontbijt, de lunch, het diner en het toetje. Alle recepten zijn tot stand gekomen aan de hand van de principes uit het boek. Het boek is niet geheel vegetarisch, maar het overgrote deel van de recepten is wel zonder vlees en vis. Mijn favorieten tot nu toe zijn de volkorenpannenkoekjes, de kruidige pastinaak uit de oven en de tomaten-bonensoep. Maar in het boek vind je ook heerlijke recepten voor onder andere kruidige gazpacho, een Aziatisch stoofpotje, shakshuka met champignons en gezondere arretjescake. En in het boek vind je ook een recept om zelf kombucha te maken!

Eten als de beste

Het boek ‘Eten als de beste!’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 27,99. Neem ook zeker direct een kijkje bij de andere boeken van Hugh Fearnley-Whittingstall want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om uit te koken en te gebruiken om de adviezen uit dit boek nog meer in de praktijk te brengen.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *