goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #204

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Opening Vmarkt in Arnhem

boodschappen

Na de opening van een vegan supermarkt in Amsterdam is het nu de beurt aan Arnhem. Op zaterdag 1 en zondag 2 mei wordt daar de Vmarkt feestelijk geopend. Deze nieuwe vegan supermarkt is de grootste in Nederland en onderscheid zich van soortgelijke winkels door het aanbieden van een 100% plantaardig assortiment waarbij ook rekening wordt gehouden met de impact van de verpakkingen. Vmarkt heeft naast deze vestiging in Arnhem ook een vestiging in Utrecht. De nieuwe winkel in Arnhem is te vinden aan het Brouwersplein 27. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Vmarkt.

Honeyguide

reizen

Duurzaam reizen krijgt de laatste jaren gelukkig steeds meer aandacht en steeds meer reisliefhebbers zien het belang in van duurzamer reizen en het verminderen van hun impact. Nu wordt duurzaam reizen wel heel makkelijk gemaakt door de Honeyguide app. Deze app legt de focus op hoe je als reisliefhebber duurzaam op pad kunt gaan in eigen land. De app bevat heel veel mooie locaties in ons land die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Alle 500+ kleinschalige locaties, activiteiten en ondernemers in de Honeyguide app zijn verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De app is een initiatief van Honeyguide: een online platform vol inspiratie over bijzonder en bewust op pad in Nederland. De app is beschikbaar voor IOS en Android.

HappySoaps in België

HappySoaps

Het Nederlandse bedrijf HappySoaps, producent van plasticvrije verzorgingsproducten, is vanaf deze week nóg beter verkrijgbaar in België. De producten van HappySoaps zijn namelijk nu ook verkrijgbaar bij 15 verschillende Vlaamse supermarkten. De shampoo bars, conditioner bars, deodorant en soap bars zijn nu ook opgenomen in het assortiment van onder andere Delhaize, Spar en Alvo.

Supermarkt PLUS breidt biologisch assortiment uit

minimaliseren op boodschappen

Supermarktketen PLUS heeft grootse plannen voor het biologisch assortiment in de winkel. De keten introduceerde deze week het nieuwe huismerk biologisch PLUS en zal het assortiment biologische producten flink uitbreiden. In het nieuwe huismerk assortiment vind je onder andere biologische eieren, courgette, snacktomaatjes, bananen en roomboter. PLUS heeft de ambitie om de komende drie jaar de omzet en groei van het biologische huismerk te verdubbelen met meer dan 50%. Biologisch wordt steeds belangrijker voor de consument en zo wil PLUS voldoen aan de groeiende vraag en interesse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *