vogels

Dat is pas goed nieuws! #203

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nieuw-Zeeland stopt met export van levend vee

koeien

Een enorme stap voorwaarts: Nieuw-Zeeland heeft aangekondigd te stoppen met de export van levend vee. Met dit besluit wil het land volgens de minister van Landbouw ‘voorop blijven lopen in een wereld waarin dierenwelzijn steeds meer aandacht krijgt’. Regelmatig vinden er rampen plaats tijdens het veevervoer waardoor talloze dieren onnodig lijden door ons toedoen. Goed nieuws dus op het gebied van dierenwelzijn.

Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

Deze week is het boek ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ van Marije van der Made verschenen. Het is een handboek dat alle misvattingen over een bewuste lifestyle van tafel veegt. Het staat boordevolle nuttige informatie, maar ook vol argumenten om volgende keer zelfverzekerd antwoord te kunnen geven op veelvoorkomende vragen als ‘je hebt toch vlees nodig?’ en ‘tweedehands is toch vies?’. Het boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te bestellen voor € 20,99. Het boek is trouwens ook beschikbaar als e-book. Binnenkort volgt een uitgebreide review van het boek op Awkward Duckling.

Sprinklr lanceert nieuwe plantenpakketten voor de biodiversiteit

Plantenspecialist Sprinklr lanceerde deze week nieuwe tuinpakketten met inheemse planten om de lokale biodiversiteit te stimuleren. Deze Inheemse Tuintjes zijn verkrijgbaar in twee verschillende pakketten: één pakket voor zonnige tuinen en één pakket voor tuinen met half-zon. Je kunt een klein pakket met 9 biologische planten bestellen, maar ook een groot pakket met maar liefst 15 vaste planten. Zo ondersteun jij heel eenvoudig de lokale biodiversiteit door de insecten in de tuin blij te maken.

Frankrijk verbiedt korte binnenlandse vluchten

vliegtuig

Dat we minder vaak moeten vliegen om onze uitstoot terug te dringen, zal voor niemand als een verrassing komen. Toch zijn er nog maar weinig bedrijven en overheden die concrete stappen zetten om hier naartoe te werken. Daarom is het een stap in de goede richting dat het Franse parlement heeft besloten om binnenlandse vluchten te verbieden naar bestemmingen die binnen 2,5 uur per trein bereikbaar zijn. Het betreft slechts enkele vluchten, maar het is een goed begin.

Vegan ziekenhuis in Libanon

vegan

In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, vind je het allereerste ziekenhuis ter wereld dat alleen vegan eten serveert. Het Hayek ziekenhuis gelooft dat plantaardig eten bevorderlijk is voor de gezondheid van de patiënten en neemt hiermee de verantwoordelijkheid om ook buiten de reguliere zorg om het welzijn van de bezoekers op de eerste plek te zetten. Daar kunnen heel veel andere ziekenhuizen wel een voorbeeld aan nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *