goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #202

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Het Wylde Pad

Mensen die Rachel van Sas, beter bekend van het blog en Instagramaccount De Huismuts, al even volgen, weten dat ze onlangs met haar partner en een vriend een vakantiepark hebben gekocht in Friesland. Hier gaan ze hun krachten bundelen om er een bohemian vakantieoord van te maken waar jong en oud zich thuis zullen voelen. Het plan is om deze zomer al open te gaan dus dat zal een flinke rollercoaster worden. Als je benieuwd bent naar de ontwikkelingen van het park kun je hun belevenissen volgen via het nieuwe Net5 programma Het Wylde Pad. Rachel, Willem en Martijn zijn namelijk al vanaf het prille begin gevolgd in hun spannende reis. De nieuwe serie is vanaf woensdag 28 april elke week te zien om 20.30 uur op Net5.

Eten als de beste!

Eten als de beste!

Deze week is het nieuwste boek van de Britse tv-kok en kookboekenschrijver Hugh Fearnley-Whittingstall verschenen. In ‘Eten als de beste!’ deelt hij natuurlijk weer een schat aan heerlijke recepten, maar in dit boek legt hij ook uit hoe je zo gezond mogelijk kunt eten. Dit doet hij aan de hand van 7 eenvoudige basisprincipes die hij vervolgens toepast in de 100 inspirerende recepten in het boek. Een must have voor iedereen die houdt van lekker en gezond eten. Het boek is nu al overal verkrijgbaar en binnenkort volgt er op Awkward Duckling natuurlijk een uitgebreide review.

Zet ‘m op 60

energie besparen

Hoe staat jouw cv-ketel ingesteld? Veel mensen zullen geen idee hebben van de temperatuurinstelling van hun cv-ketel. Het is iets waar we ons niet om bekommeren en waar we een jaarlijkse controle voor laten uitvoeren. Maar wist je dat je met de instelling van jouw cv-ketel flink wat energie kunt besparen? Daarom is Urgenda begonnen met de actie ‘Zet ‘m op 60’. Veel cv-ketels staan namelijk simpelweg op de fabrieksinstelling van 80 graden en dat verbruikt onnodig veel gas. Door de cv-ketel bij te stellen naar 60 graden kan een huishouden al snel 60 euro per jaar besparen. Op zetmop60.nl wordt uitgelegd hoe jij ook heel eenvoudig de cv-ketel op 60 zet.

Duurzame Jonge 100 van 2021

DJ 100

Deze week is de landelijke zoektocht naar de honderd meest duurzame jonge koplopers in Nederland van start gegaan. Deze zoektocht, beter bekend als de DJ100, wordt jaarlijks georganiseerd door SustainableMotion om alle jonge duurzame denkers en doeners in ons land in de schijnwerpers te zetten. De zoektocht naar de meest duurzame jonge koplopers van ons land loopt tot 10 mei. Na deze datum zal een vakjury uit alle aanmeldingen een selectie maken van de 100 meest duurzame koplopers van 2021. Deze duurzame doeners worden hierdoor deel van een duurzaam netwerk dat volop mogelijkheden en contacten biedt om nog meer bereik en effect te hebben. Wil je meer weten of iemand opgeven voor de verkiezing? Breng dan een bezoek aan de website van de DJ100.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *