goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #201

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nederland plant bomen

boom

De EO-actie ‘Nederland plant bomen‘ is een groot succes geweest. Tijdens deze actie konden mensen in heel Nederland voor € 7,50 een boom kopen via nederlandplantbomen.nl. Door de actie is Nederland maar liefst 65.731 bomen rijker. Een deel hiervan is al geplant en een deel wordt tijdens het boomplantseizoen volgend jaar geplant.

Duurzaam ertussenuit met ECO logies

Ecolodge La Granja

Snak je naar een weekendje weg of een paar dagen rust? En wil je dit zo duurzaam mogelijk doen? Dan kun je vanaf nu op ECO logies de mooiste plekjes in Nederland en België vinden die zowel duurzaam als comfortabel zijn. De initiatiefnemers van ECO logies, Sandra en Jeroen, willen met hun platform al die mooie en duurzame bijzondere plekken in eigen land en België een platform geven. Kijk snel op de website van ECO logies voor jouw duurzame getaway en alle informatie over het platform met alle criteria die ze hanteren voor een duurzaam verblijf. Op de foto zie je Ecolodge La Granja in Veenendaal: één van de bijzondere plekjes in het aanbod van ECO logies.

ANWB kinderfietsenplan

kind op fiets

Nederland is een echt fietsland. Al op jonge leeftijd leren we fietsen en onze fiets brengt ons overal heen. Maar helaas geldt dit niet voor iedereen. In sommige gezinnen is er simpelweg niet genoeg geld om de kinderen te voorzien van een veilige fiets. Dat is schrijnend en helemaal niet nodig in een welvarend land als Nederland. Daarom besloot de ANWB het kinderfietsenplan op te zetten. De ANWB vraagt Nederlanders om hun ongebruikte kinderfietsen te doneren aan het kinderfietsenplan. Zo wil de organisatie 15.000 kinderfietsen inzamelen om te doneren aan kinderen die deze hard nodig hebben. Doe je mee? Je kunt jouw ongebruikte fiets doneren via één van de inzamelingspunten in Nederland. De fiets hoeft echt niet in nieuwstaat te zijn. De gedoneerde fietsen worden namelijk opgeknapt voordat ze aan de nieuwe eigenaar worden gegeven. Op de website van de ANWB vind je alle informatie over deze mooie actie en een overzicht van de inzamelpunten.

Rotterdam krijgt een nieuw stadspark

In Rotterdam wordt een voormalig spoorviaduct omgetoverd tot een weelderig stadspark met voorzieningen voor mens én dier. De Hofbogen, middenin de stad, wordt getransformeerd tot het Hofbogenpark: een dakpark dat vooral natuurinclusief en klimaatadaptief zal zijn. De verwachting is dat het park eind 2024 in gebruik kan worden genomen. Wat een verrijking voor de stad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *