flessendop

10x wat te doen met flessendoppen

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om flessendoppen te hergebruiken.

#1 Pinkussen

Als DIY’er is dit project niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens heel handig. En het is nog eens een makkelijk project ook. Je vindt de DIY op Pretty Prudent.

#2 Windgong

Flessendoppen lenen zich uitstekend voor het maken van een windgong. Verzamel er flink wat en ga aan de slag met dit leuke project van Kelli Nina Perkins.

#3 Magneetjes

Van flessendoppen maak je in een handomdraai deze leuke magneetjes met emoji’s. Het idee is afkomstig van Mixed Kreations.

#4 Tuinornamenten

Deze vrolijke bloemen zijn natuurlijk heel erg leuk om samen met de kinderen te maken en vrolijken direct de tuin op. Het idee is te vinden op Suburbia Unwrapped.

#5 Muurkunst

Mocht je nu echt heel erg creatief zijn en flink wat flessendoppen over hebben dan is dit project misschien wel de moeite waard. Van flessendoppen in diverse kleuren kun je namelijk de leukste muurkunst maken. Laat je vooral inspireren door dit project van Meri Cherry.

#6 Flessendopkaarsjes

Deze schattige minikaarsjes maak je eenvoudig zelf van flessendoppen. De DIY vind je op Craftaholics Anonymous.

#7 Organizer

Dat is nog eens een simpele budgetoplossing voor het opbergen van sieraden! Je kunt deze organizer zelf maken met net zoveel flessendoppen als je nodig denkt te hebben.

#8 Fotolijstjes

Hoe leuk zijn deze miniatuur fotolijstjes?! Het idee is supersimpel, maar ontzettend leuk, ook als cadeau. De DIY vind je op Carlos and Veronica.

#9 Damspel

Je kunt een verzameling flessendoppen heel eenvoudig omtoveren tot handige fiches voor een damspel. Het idee is te vinden op i Creative Ideas.

#10 Flessendopverzameling

flessendoppen

Je verwacht het misschien niet, maar overal op de wereld vind je fervent flessendopverzamelaars. En dat zijn natuurlijk niet zomaar flessendoppen. De kunst is om zoveel mogelijk verschillende en unieke flessendoppen te verzamelen. Het is een leuke hobby waar je eigenlijk nooit mee klaar bent.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *