geld sparen

5 online platformen om geld te besparen

Ben jij ook altijd op zoek naar slimme tips om geld te besparen? Dan word je zeker blij van dit artikel! Ik laat je namelijk zien hoe je eenvoudig geld kunt besparen door het gebruiken van bepaalde online platformen. Door de opkomst van de deeleconomie is het delen van spullen, kennis, diensten en tijd makkelijker dan ooit. En door deel te nemen aan de deeleconomie kun jij ook nog eens heel eenvoudig flink wat geld uitsparen. Ik tip een aantal online platformen die je zeker niet mag missen.

Peerby

deuren

Het online platform Peerby is een plek waar diverse goederen te leen worden aangeboden. Door de handige kaart kun je in één oogopslag zien wat er bij jou in de buurt beschikbaar is en door een zoekopdracht vind je vrij snel een grasmaaier, cirkelzaag, tent of iets anders dat je nodig hebt bij één van jouw buren. Het aanmaken van een account is gratis en veel mensen lenen gratis hun spullen uit. Dat scheelt veel aankopen én zorgt ook nog eens voor leuke contacten in de buurt.

Repair Café

Repareer.com

Spullen gaan nu eenmaal wel eens kapot. Iets nieuw kopen is vaak duur, maar laten repareren kan ook vaak in de kosten lopen. Gelukkig zijn er in heel Nederland Repair Cafés te vinden. Een Repair Café is een lokaal georganiseerde bijeenkomst waar vrijwilligers aanwezig zijn om diverse spullen te repareren van aanwezigen. Een Repair Café wordt vaak georganiseerd op een centrale locatie en is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Samen met een vrijwilliger probeer je het product te repareren en je hoeft enkel te betalen voor de gebruikte producten voor de reparatie.

KrijgdeKleertjes

kleding

Kinderen groeien ontzettend snel en als ouder ben je vaak veel geld kwijt aan nieuwe kleding en schoenen voor elk seizoen. Gelukkig is er een platform als KrijgdeKleertjes. Op dit platform kunnen deelnemers kinderkleding ruilen met elkaar. Zowel online als offline kun je, tegen een kleine ruilbijdrage, op zoek gaan naar kleding die past bij de maat van jouw kind en het seizoen. Jij kunt ook jouw kledingpakketten aanbieden via het platform. Zo help je als ouders elkaar weer verder en kun je flink besparen op een nieuwe garderobe.

Seats2Meet

kantoor

Vergader- en werkplekken zijn schaars in deze tijden waarin steeds meer mensen werken als zzp’er. Je kunt natuurlijk plaats nemen in een koffiezaakje, maar niet iedereen vindt dit prettig werken. Gelukkig zijn er steeds meer locaties van Seats2Meet. Dit initiatief biedt werkplekken op centrale plaatsen in ons land waar je gratis een plek kunt reserveren. Je hoeft alleen maar jouw kennis en kunde ter plaatse beschikbaar te stellen voor andere aanwezigen. Ben jij bijvoorbeeld een expert op het gebied van SEO? Dan kan het voorkomen dat één van de andere aanwezigen even langs jouw werkplek komt om je een vraag te stellen. Maar dit principe werkt ook de andere kant op. Zo heb je niet alleen een gratis werkplek gescoord, maar ook nog eens een schat aan mogelijke kennis van anderen tot je beschikking!

Couchsurfing

reizen

Wil je graag iets van de wereld zien, maar niet de hoofdprijs betalen voor verblijf? Dan is het platform Couchsurfing iets voor jou! Dit online netwerk voor reizigers is een plek waar mensen slaapplekken kunnen aanbieden en kunnen vinden. Het platform heeft deelnemers over de hele wereld en iedereen kan eraan deelnemen. Lid worden van de community is gratis en ook de slaapplekken zijn altijd zonder kosten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke online platformen binnen de deeleconomie. Ik deel regelmatig initiatieven op Awkward Duckling. Deze platformen zijn allemaal te vinden in de reeks ‘Deeleconomie in beeld‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *