Slow Living

Leestip: Slow living

De laatste maanden kan de term ‘slow living’ je haast niet zijn ontgaan. Er worden talloze boeken, artikelen en blogs geschreven over deze nieuwe populaire lifestyle. Slow living is de tegenhanger van fast living. In plaats van racen, ‘druk druk druk’, haasten en overvolle agenda’s staat binnen de slow living movement juist rust en bezinning centraal. Het is een logische reactie op de huidige maatschappij die geheel lijkt te draaien om snelheid en presteren. Iemand die kiest voor slow living maakt bewuste keuzes voor activiteiten en probeert hier met volle aandacht bij te zijn. Kwaliteit is hierbij belangrijker dan kwantiteit. Slow living is dus toe te passen op alle aspecten van het leven: van opvoeden tot werk en van hobby’s tot relaties. Hoe slow living eruit kan zien in de praktijk ervaar je in het boek ‘Slow living’ van Eva Krebbers.

Slow Living

Eva Krebbers is bij veel mensen bekend van haar populaire Instagramaccount Tumbleweed & Fireflies. Hier deelt ze haar liefde voor fotografie, natuur en slow living met haar volgers. Ze werkt als fotografe en is bedreven in het vertellen van een verhaal via haar foto’s. Haar account is een mooi voorproefje van het boek: prachtige fotografie, inspirerende mensen en activiteiten en plaatjes waar je bij kunt wegdromen.

Slow Living

In ‘Slow living’ staat creatief en simpel leven centraal. Eva Krebbers laat mensen aan het woord over de manier waarop zij zich slow living eigen hebben gemaakt. Aan het woord komen diverse inspirerende mensen, waaronder plantaardig vormgeefster Loesje van Herp, rebelse moestuinierder Mme Zsazsa, wildplukker Marin Leus, professioneel opruimcoach Merel van Rodijnen, creatieve duizendpoot Daan Rot-de Launay en zeepmaker Thijske Noordhoek. Ze vertellen over hun leven, hun passie en ze delen een kijkje in hun creatieve proces.

Slow Living

In dit boek staat creativiteit voorop. De interviews en de DIY’s zijn ingedeeld naar seizoen. In de lente leer je hoe je jouw eigen bloementuin kunt zaaien, een bloemenkroon maakt en hoe je eieren kunt verven met natuurlijke materialen. In de zomer kun je aan de slag gaan met het drogen van bloemen, het maken van je eigen smudge stick en het onder de knie krijgen van ecoprinten. De herfst is het seizoen voor wildplukken, maar ook voor het verven met planten en het maken van cider van zelfgeplukte appels. En in de winter leer je prikvilten, kaarsen maken en je eigen papier scheppen.

Slow Living

‘Slow Living’ is een fantastisch boek voor iedereen die bewuster en creatiever wil gaan leven. Daarnaast is het ook een heerlijk bladerboek om even helemaal bij weg te dromen. Het boek is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te koop bij Bol.com voor € 24,99. Volg Eva ook zeker op haar Instagramaccount Tumbleweed & Fireflies voor nog meer inspiratie.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *